Liviu Dragnea, fiert la procesul de abuz in serviciu. Liderul PSD risca 10 ani de puscarie. Ce decizie au luat judecatorii

news

Procesul lui Liviu Dragnea, in care este acuzat de instigare la abuz in serviciu, alaturi de fosta sa sotie si de angajati ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, a inceput astazi cu o amanare. Procesul a fost amanat pe 14 februarie, de Valentine’s Day.

Liviu Dragnea este acuzat de instigare la abuz in serviciu. El a aparut la tribunal extrem de nervos, fierbea de nervi, s-a rastit la jurnalisti: „Imi dati voie, totusi, sa ajung la instanta? Vorbim dupa!”, a spus liderul PSD la sosirea la ICCJ. 

dragnea 3

La iesirea de la Inalta Curte, seful PSD a raspuns la cateva dintre intrebarile jurnalistilor. Intre altele, el a declarat ca nu stie ca abuzul in serviciu sa fie dezincriminat in proiectul Guvernului de modificare a Codului Penal.

In proiectul de modificare a Codului Penal, abuzul in serviciu este pedepsit doar daca prejudiciul depaseste 200.000 de lei.

Dosarul se judeca la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ). Anchetatorii spun ca Liviu Dragnea a determinat mai multi angajati ai Directiei de Asistenta Sociala sa angajeze, fictiv, doua persoane, membre ale organizatiei PSD Teleorman.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis in judecata de procurorii DNA, in 15 iulie, pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual, in dosarul in care este acuzat alaturi de fosta lui sotie, Bombonica Prodana, pentru fapte comise pe vremea cand era presedinte al Consiliului Judetean Teleorman.

In acelasi dosar, in 11 mai, a fost audiat si primarul Sectorului 3, Robert Negoita, in calitate de martor.

Potrivit procurorilor, in perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Liviu Dragnea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv de presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic, cu intentie, a determinat-o pe inculpata Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman sa ii incalce atributiile de serviciu prin mentinerea in functie si implicit plata drepturilor salariale pentru doua angajate ale aceleiasi institutii.

Foto: Virgil Burla/facebook

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: