Liviu Dragnea, preluat de mari publicatii din Statele Unite: „Lupta impotriva coruptiei a mers prea departe”

politica

Liviu Dragnea a acordat marti, 10 mai, un interviu agentiei americane de presa The Associated Press. Liderul PSD, numit de jurnalistii de peste ocean „cel mai puternic politician din Romania”, sustine ca lupta anticoruptie a mers prea departe. Agentia americana nu uita sa mentioneze ca Dragnea a fost impiedicat sa devina prim-ministru de condamnarea penala.

Liviu Dragnea, seful Partidului Social Democrat, la guvernare in Romania, a declarat intr-un interviu pentru The Associated Press ca dupa ce ani de-a randul politicienii scapau dupa ce luau mita, agentia anticoruptie din Romania a mers prea departe in urmarirea oficialilor guvernamentali suspectati de luare de mita, abuz in serviciu si alte fapte ilegale, se arata in articolul din presa americana.

„A fost o perioada de multi ani in care, de obicei, oricine era la putere nu era investigat. Am ajuns acum in cealalta extrema, unde toti cei din clasa politica ar trebui acuzati, urmariti, investigati si trimisi in judecata”, a declarat Dragnea.

Agentia americana aminteste nu doar de condamnarea lui Dragnea, ci si de cel mai recent dosar al sau. Liderul PSD si-a sustinut nevinovatia in interviul de marti si a declarat ca va „lupta pana la sfarsit” pentru a dovedi acest lucru. In schimb, Dragnea a refuzat sa comenteze pe tema unei eventuale candidaturi la alegerile prezidentiale din 2019.

In acuzatiile sale la adresa DNA, Dragnea a amintit de cazul judecatorilor de la ICCJ, printre care si judecatoarea Birsan, care au fost achitati definitiv, dupa patru ani in care au fost suspendati din magistratura din cauza acuzatiilor de coruptie. „Cine le va da acei ani inapoi?”, a afirmat liderul PSD.

Dragnea a mai declarat ca, in opinia sa, Romania va gasi treptat „o abordare corecta, legala si constitutionala” pentru lupta impotriva coruptiei.

The Associated Press aminteste de tentativa PSD de schimbare a legii penale, prin OUG 13, care a dus la proteste de strada de amploare.

Cu referire la legile justitiei, Liviu Dragnea spune ca Uniunea Europeana si diplomatii au examinat proiectele si au ajuns la concluzia ca „nu afecteaza independenta sistemului judiciar”.

Liderul PSD a insistat ca partidul sau este unul „eurofil”, care sustine conceptul UE. In acelasi timp, Dragnea a declarat ca Romania si alte tari din Europa de Est sunt „ingrijorate” cu privire la proiectul Europei cu „doua viteze”, care lasa in spate natiunile mai sarace, in timp ce natiunile bogate primesc beneficii.

Liviu Dragnea le-a spus jurnalistilor americani ca romanii nu ar trebui sa uite beneficiile si fondurile care vin la pachet cu apartenenta la UE. „In acelasi timp, pentru noi este important ca principiul coeziunii sa fie respectat si diferentele de dezvoltare sa nu se accentueze, ci sa fie diminuate”, a mai declarat Dragnea.

Interviul lui Dragnea a fost preluat de numeroase publicatii din SUA, printre care Washington Post si Miami Herald.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: