Liviu Dragnea, reactie stupida la acuzatiile concrete ale presedintelui Iohannis privind penalii din Guvern

news

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a reactionat batjocoritor dupa ce presedintele Iohannis a cerut demisiile ministrilor penali din Guvern. 

”Nu vorbesc. A vorbit presedintele destul. A venit suparat din vacanta si ne-a certat pe toti”, a declarat Liviu Dragnea, pentru ProTV.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti ca un numar „impresionant” de politicieni au atacat Justitia de la alegerile parlamentare pana in prezent, adaugand ca in acest caz este nevoie de implicare civica „maxima”, dar nu cheama oamenii sa protesteze, ci sa isi spuna opinia.

„Nu putem sa nu constatam ca de la alegerile parlamentare incoace un numar impresionat de politicieni influenti se ocupa cu a ataca Justitia, procurorii, procedurile din Justitie, inducand in populatie impresia ca Justitia nu functioneaza. Cu siguranta, s-a putut constata foarte usor ca mai multi din acesti politicieni influenti sunt fie condamnati penal, fie sunt in curs de a fi judecati penal, fie sunt urmariti penal.

(…) Inainte de alegeri am atras atentia in repetate randuri alegatorilor ca ar fi foarte grav ca persoane condamnate sau judecate penal, pe care generic le-am numit penali, sa ajunga in conducerea statului, fiindca automat ar aparea o presiune imensa asupra Justitiei. Iata ca acest lucru s-a intamplat.

De aceea, este nevoie de o implicare civica maxima, este nevoie ca toti cei care doresc o Romanie stat de drept si care doresc o Justitie independenta sa se anunte si sa-si spuna opinia. Nu doresc prin asta in niciun fel sa se creeze impresia ca vreau sa chem oamenii sa protesteze sau sa apara divergente majore, dar o societate sanatoasa — si eu imi doresc o societate sanatoasa pentru Romania — este obligata sa discute public aceste chestiuni, fiindca ele ne afecteaza in definitiv pe toti”, a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: