Lockdown in toata Germania pentru cei nevaccinati. Merkel si viitorul cancelar socialist sustin si vaccinarea obligatorie

externe

Germania a anuntat joi impunerea unui lockdown la nivel national pentru persoanele nevaccinate, informeaza CNN

Persoanelor nevaccinate li se va interzice accesul la toate activitatile, cu exceptia celor mai esentiale, cum ar fi supermarketurile si farmaciile, pentru a limita raspandirea coronavirusului, au anuntat joi cancelarul demisionar Angela Merkel si succesorul sau, Olaf Scholz, dupa discutii de criza cu liderii regionali.

Cei doi au sustinut, de asemenea, propunerile de vaccinare obligatorie, care, daca vor fi votate in parlament, ar putea intra in vigoare cel mai devreme din februarie.

Merkel a spus ca situatia este „foarte grava” si ca e nevoie de un „act de solidaritate nationala”.

„Am inteles ca situatia este foarte grava si dorim sa luam masuri suplimentare pe langa cele deja luate. Pentru a face acest lucru, al patrulea val trebuie sa fie rupt si acest lucru nu s-a intamplat inca”, a spus ea.

Austria este prima tara care a impus carantina pentru persoanele nevaccinate. De asemenea, Viena a decis vaccinarea obligatorie din februarie, iar cei care refuza sa-si faca vaccinul ar putea primi amenzi de pana la 7.200 de euro.

Grecia a anuntat marti ca va impune obligativitatea vaccinarii impotriva Covid-19 pentru toate persoanele cu varsta de peste 60 de ani, o masura drastica luata intr-o perioada in care tara se confrunta cu o crestere a numarului de cazuri. Cei care vor refuza sa se vaccineze vor fi amendati cu cate 100 de euro in fiecare luna, incepand din 16 ianuarie,

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: