Londra, anunt transant: „Invazia Rusiei incepe sa esueze. Este improbabil sa reuseasca vreodata sa ocupe Ucraina”

externe

Ministrul britanic al apararii, Ben Wallace, a declarat joi ca este improbabil ca Vladimir Putin sa reuseasca vreodata sa ocupe Ucraina, relateaza DPA, citata de Agerpres.

Ben Wallace a spus ca invazia Rusiei in Ucraina „a slabit” si „incepe sa esueze”, in contextul in care a promis mai mult sprijin financiar si militar pentru apararea Ucrainei.

Danemarca s-a alaturat Regatului Unit in suplimentarea ajutorului pentru Ucraina la o conferinta de la Copenhaga de joi, coprezidata de Ben Wallace.

Ministrul britanic al apararii a spus ca este important sa se inteleaga ca luptele si pierderile de vieti continua sa aiba loc, dar a adaugat ca Rusia „incepe sa esueze in multe zone”.

„Au esuat pana acum si este improbabil sa reuseasca vreodata sa ocupe Ucraina”, a adaugat el.

„Invazia lor a slabit si este in mod constant modificata pana acolo incat se concentreaza numai in parti din sud si din est, la mare mare distanta de asa-numita operatiune speciala de trei zile”, a mai spus Wallace.

„Trei zile sunt acum peste 150 de zile si aproape sase luni, cu pierderi uriase atat de echipament, cat si, intr-adevar, de personal rusesc”, a mai spus ministrul britanic al apararii.

„Presedintele Putin a pariat ca odata ce va veni luna august (…) si ne vom fi plictisit cu totii de conflict si comunitatea internationala va pleca in directii diferite. Iata, ziua de astazi este o dovada a contrariului”, a dat el asigurari.

„Am iesit din aceasta intalnire cu mai multe angajamente de finantare, mai multe angajamente de instruire si de ajutor militar, toate menite sa ajute Ucraina sa castige, sa ajute Ucraina sa lupte pentru suveranitatea ei si sa se asigure ca ambitiile presedintelui Putin vor esua in Ucraina, asa cum si trebuie”, a mai spus Wallace.

Ministrul apararii de la Londra a mai spus ca aliatii vor trebui in curand sa cumpere arme din alte tari sau „sa dea comenzi la fabrici pentru a creste aprovizionarea cu munitie a Ucrainei”, in contextul in care propriile lor stocuri de rezerva sunt consumate.

Ministerul Apararii a confirmat anterior ca va trimite mai multe arme Ucrainei pentru a o ajuta sa se apere impotriva invaziei Rusiei. Printre acestea se numara sisteme de lansatoare multiple de rachete, precum si rachete ghidate de precizie care pot lovi tinte la 80 km distanta, menite sa asigure apararea impotriva artileriei grele rusesti.

„Sprijinul nostru continuat trimite un mesaj foarte clar: Marea Britanie si comunitatea internationala continua sa se opuna acestui razboi ilegal si va fi alaturi de Ucraina, furnizandu-i ajutor militar defensiv pentru a se apara de invazia lui Putin”, a mai afirmat el.

Mai mult despre:

Comentarii: