Lovitura finala pentru penali. Departamentul de Stat al SUA cere „de urgenta” Parlamentului Romaniei sa respinga modificarea legilor justitiei: „Pun in pericol lupta impotriva coruptiei”

news

Statele Unite ale Americii au constatat cu ingrijorare ca Parlamentul de la Bucuresti ia in considerare sa modifice legile Justitiei – lucru care ar putea submina lupta impotriva coruptiei si ar putea slabi independenta sistemului judiciar din Romania, se arata intr-un comunicat al Departamentului de Stat.

„Statele Unite remarca cu ingrijorare ca Parlamentul Romaniei discuta o legislatie care ar putea submina lupta anticoruptie si ar putea slabi independenta sistemului judiciar din Romania”, se arata intr-o declaratie de presa intitulata „Romania – propuneri care afecteaza independenta sistemului judiciar”, apartinand lui Heather Nauert, purtator de cuvant al Departamentului de Stat.

Declaratia consemneaza ca „legislatia, care a fost propusa initial de Ministerul Justitiei, ameninta progresele pe care Romania le-a facut in ultimii ani pentru a construi institutii judiciare puternice, protejate de interferenta politica”.

”Cerem de urgenta Parlamentului sa respinga propunerile de modificare a legilor Justitiei care slabesc statul de drept si pun in pericol lupta impotriva coruptiei”, arata Departamentul de Stat.

Screen Shot 2017-11-27 at 21.57.59

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: