Lovitura mortala pentru PSD. Guvernul ia in calcul sa modifice legislatia pentru a declansa mai usor anticipatele

politica

Calendarul alegerilor anticipate a fost declansat, iar dupa ce proiectul de lege privind alegerea primarilor in doua tururi va trece prin respingerea motiunii de cenzura, liberalii intentioneaza sa isi angajeze raspunderea si pe alte proiecte.  Ea a adaugat ca, daca Guvernul liberal va fi respins printr-o motiune de cenzura, atunci se va interveni prin legislatia privind alegerile anticipate, astfel incat organizarea lor sa fie posibila.

„Noi am declansat calendarul de alegeri anticipate si dupa ce va trece aceasta lege prin respingerea motiunii de cenzura intentionam sa ne angajam raspunderea si pe alte proiecte de lege care cu siguranta vor crea atata frustrare si nemultumire in PSD, incat vor depune o motiune de cenzura care sa conduca la alegerile anticipate, asa cum ne dorim”, a declarat joi vicepremierul Raluca Turcan la RFI.

Potrivit vicepremierului, masurile luate de Guvernul Orban au nevoie de o baza legislativa, blocata in momentul de fata de parlamentarii PSD.

„Alegerile anticipate au ca principal scop punerea Parlamentului in raport cu vointa oamenilor si intr-un parteneriat cu Guvernul si cu presedintele Romaniei. Guvernul Orban este un guvern muncitor, e un guvern care si-a asumat niste obiective importante, a rezolvat o gramada dintre problemele lasate in brate gata sa explodeze de catre guvernarea PSD. Ma refer aici la datorii peste masura, la blocajele din economie, la un haos in sistemul de pensii, asistenta sociala, fonduri europene gata sa fie aruncate pe geam, risipite. Aceste masuri ale Guvernului Orban au nevoie de o baza legislativa, care, in Parlament, in momentul de fata, este blocata. Orice facem noi bun in Guvern, Parlamentul este condus in continuare de PSD, in frunte cu Marcel Ciolacu. Se strange ca un musuroi de furnici sa blocheze toate initiativele bune”, a subliniat Turcan.

Ea a adaugat ca, daca „prin absurd” nu se poate ajunge la alegeri anticipate, Guvernul Orban va avea un program de guvernare „obtinut prin angajarea raspunderii Guvernului” pe care nu l-ar putea avea cu actualul Parlament, insa a adaugat ca organizarea alegerilor parlamentare simultan cu cele locale se incadreaza in calendarul initiat de PNL.

„Avem un calendar foarte bine gandit care ne va duce in situatia de a avea alegeri anticipate. Daca prin absurd nu se poate ajunge la alegeri anticipate, dar nu cred, pentru ca am calculat foarte bine toti pasii, vom avea un program de guvernare obtinut prin angajarea raspunderii Guvernului, adica printr-un demers extrem de curajos si pe care nu l-am putea obtine cu acest Parlament ostil”, a completat Turcan.

Ea a adaugat ca, daca Guvernul liberal va fi respins printr-o motiune de cenzura, atunci se va interveni prin legislatia privind alegerile anticipate, astfel incat organizarea lor sa fie posibila.

„Exista foarte multe riscuri, suntem in continuare bine in calendarul care poate sa faca obtinerea alegerilor parlamentare simultan cu alegerile locale. In momentul in care ajungem in punctul ca Guvernul sa fie respins prin motiune de cenzura, vom interveni pe legislatia privind alegerile anticipate, astfel incat organizarea alegerilor anticipate sa fie posibila. Pentru ca in momentul de fata in legislatia romaneasca nici macar nu exista articole clare care sa defineasca organizarea alegerilor anticipate”, a mentionat Turcan.

Mai mult despre: ,

Comentarii: