Categories: externe

Lovitura NAUCITOARE pentru Putin. Zeci de GENERALI rusi au fost ucisi intr-un atentat in Siria – VIDEO

Zeci de generali rusi ar fi fost ucisi in urma unui presupus atentat cu masina-capcana care ar fi vizat o baza rusa in apropiere de orasul Latakia, in nord-vestul Siriei, a relatat miercuri publicatia israeliana The Jerusalem Post, citata de Agerpres.

Atentatul, despre care s-a aflat abia miercuri, a avut loc duminica dupa-amiaza si a fost comis, conform ziarului citat, de doua factiuni de opozitie — Ahrar al-Sham si miscarea Bayan.

Potrivit biroului de presa al Ahrar al-Sham, cele doua factiuni, in coordonare cu jihadisti locali, care se infiltrasera pe teritoriul bazei militare ruse, au decis sa comita atentatul dupa ce au observat o adunare de generali de rang inalt.

Gruparea Ahrar al-Sham sustine ca zeci de generali rusi au fost ucisi si raniti in explozie.

Anuntul privind acest atac a fost amanat pana miercuri pentru a se asigura ca jihadistii implicati in atac s-au intors in siguranta in teritoriile controlate de opozitie, scrie The Jerusalem Post, citand surse din cadrul factiunilor amintite.

Baza militara rusa care a fost tinta atentatului cu masina-capcana este considerata unul dintre cele mai importante centre militare ale fortelor rusesti de pe coasta mediteraneana a Siriei, fiind situat la aproximativ 15 km de Latakia.

Atentatul a fost anuntat cu putin timp inainte de intrarea in vigoare a armistitiului convenit intre Rusia si SUA, programat sa inceapa sambata. Moscova si Washingtonul au indicat deja ca incetarea ostilitatilor nu se extinde si asupra gruparii Statul Islamic (SI) si a Frontului Al-Nosra, dar dupa acest atac Rusia ar putea adauga pe aceasta lista si Ahrar al-Sham, scrie The Jerusalem Post.

Ministerul rus al Apararii nu a facut deocamdata vreun comentariu cu privire la informatiile despre presupusul atentat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Politistii francezi au intervenit in forta pentru a evacua protestatarii pro-palestinieni care-si facusera tabara in curtea Universitatii Sorbona – VIDEO

Politia franceza a intervenit pentru a evacua zeci de protestatari care au campat luni intr-o…

2 minute ago

Casa Alba refuza o ancheta penala internationala care sa-i vizeze pe oficialii israelieni, in privinta ofensivei din Fasia Gaza

Statele Unite "nu sunt in favoarea" unei anchete penale la adresa oficialilor israelieni din cauza…

16 minute ago

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

12 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

13 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

13 ore ago