Lovitura pentru Dragnea. Un nou membru al Guvernului Tudose ii da dreptate presedintelui Iohannis si ataca programul de guvernare

politica

Senatorul PSD Eugen Teodorovici a declarant, sambata, ca va ocupa functia de consilier onorific al premierului Mihai Tudose doar cat timp propunerile sale vor fi luate in considerare si nu vor exista „fantezii” sau „topaieli” fiscale.

„Da, am acceptat sa fiu numit consilier onorific al prim-ministrului Mihai Tudose. Multi m-au intrebat de ce am acceptat o astfel de numire, mai ales dupa ce numele meu a fost vehiculat si asteptat de foarte multi pentru functii cheie in Guvern si, in special, pentru modul (total nejustificat spun unii!) in care am fost tratat de conducerea PSD. Consider ca activitatea guvernamentala trebuie sa se desfasoare cu profesionisti capabili sa ia decizii corecte, la momentul oportun si, inainte de toate, exclusiv in interesul tarii”, a scris senatorul PSD Eugen Teodorovici, pe Facebook.

Eugen Teodorovici a afirmat ca a acceptat solicitarea premierului Mihai Tudose pentru ca „dovada profesionalismului trebuie aratata atunci cand este nevoie”.

„Nu voi refuza niciodata o astfel de solicitare, intrucat cred ca dovada profesionalismului trebuie aratata atunci cand este nevoie de ea, fara a tine cont de orgolii personale sau partinice. Nu m-am ferit sa-mi asum raspunderi in momente critice – a se vedea momentul la care am preluat mandatul de ministru al Fondurilor europene si pe cel al Finantelor publice. Nu ezit sa amintesc si de masurile adoptate (desi apreciate ca fiind mult prea indraznete!) in calitate de ministru al Finantelor si care s-au dovedit a fi de succes”, a spus social-democratul.

Senatorul PSD a spus ca „nu exista nimic” care sa il faca sa nu accepte o solicitare de sprijin din partea cuiva, cu atat mai mult din partea premierului, indiferent de culoarea politica a Guvernului condus de acesta.

„Traversam o perioada dificila in care profesionalismul si capacitatea de a lua decizii ar trebui sa fie dominantele unei echipe guvernamentale la inceput de drum. Provocarile care urmeaza ma fac sa acord incredere premierului Tudose in determinarea de a schimba abordarea la nivelul echipei guvernamentale (insuficient de experimentata pentru a face fata acestora). Dificultatile prezentului si provocarile viitoare impun absenta oricaror forme de amatorism, in special la nivel guvernamentale”, a afirmat Eugen Teodorovici.

Fostul ministru a sustinut ca va ocupa functia de consilier onorific cat timp Guvernul nu va accepta „fantezi” si „topaieli” fiscale.

„Voi ocupa aceasta functie onorifica doar atat timp cat propunerile pe care le voi face in diferite sectoare ale economiei vor fi luate in considerare, concomitent cu neacceptarea oricaror fantezii sau topaieli fiscale”, a spus Teodorovici

Expresia „topaiala fiscala” a fost folosita de presedintele Klaus Iohannis in alocutiunea – foarte dura – pe care a sustinut-o la Palatul Cotroceni dupa investirea guvernului condus de Mihai Tudose.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: