„Lovitura precisa”. Ucraina anunta ca a distrus o o baza militara ruseasca la Energodar, orasul unde se afla centrala din Zaporojie

externe

Ucraina a indicat vineri ca fortele sale au lovit o baza militara ruseasca la Energodar, orasul unde se afla centrala din Zaporojie (sud), ocupata de trupele ruse, la o zi dupa vizita unei misiuni a Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA), potrivit AFP.

„In localitatile Herson si Energodar, lovituri precise ale trupelor noastre au distrus trei sisteme de artilerie ale inamicului, precum si un depozit de munitii”, ucigand mai multi militari rusi, a indicat armata ucraineana in raportul sau difuzat in cursul serii.

Primarul pro-Kiev al Energodarului, Dmitro Orlov, la ora actuala aflat in exil, a declarat telefonic pentru AFP ca nu are nicio informatie cu privire la acest subiect, evocand grave probleme ale retelei de telefonie mobila in acest oras vineri.

Centrala din Zaporojie, cea mai mare din Europa, a fost ocupata de trupele ruse in martie, la scurt timp dupa lansarea de catre Moscova a invaziei sale in Ucraina, iar situl sau a fost vizat de mai multe bombardamente starnind temeri privind o catastrofa nucleara. Kievul si Moscova se acuza reciproc de aceste lovituri.

Ucraina a declarat ca a lansat o contraofensiva pentru a recuceri teritoriile din sudul tarii ocupate de rusi, dar a blocat orice informatii oficiale despre actiunile militare in curs.

Mai mult despre:

Comentarii: