Lucian Mindruta acuza PSD-ul: „De la revolutia din 1989, niciun partid n-a mai ajuns la putere calcand pe cadavre”

analize

Lucian Mindruta acuza PSD ca a incurajat campaniile negre impotriva masurilor si prevenire si a vaccinarii pentru ca numarul deceselor sa creasca si astfel sa provoace o criza majora pentru a se catara inapoi la putere.

„De la revolutia din 1989, niciun partid n-a mai ajuns la putere calcand pe cadavre. Sa va aduc aminte ultimul an si jumatate? In care comunicatorii oficiali sau neasumati ai opozitiei, pe fata sau cu trolii din echipa de online, s-au luptat cu:

Izolarea pacientilor in spitale
Carantina
Starea de alerta
Vaccinul propriu-zis
Campania de vaccinare si oricine o sustinea
Certificatul verde si in general orice restrictii care sa impiedice raspandirea bolii?

Doar pentru ca boala lovea in puterea cu care ei se luptau? Fara sa ii pese in vreun fel de victimele colaterale? Nu va mai aduc aminte.

Doar va spun ca acum au fost mai multi morti decat la revolutie. Si n-a existat nimeni sa ridice scutul si sa-si apere poporul.

Asta e cea mai mare rusine, ne-interventia statului profund, a functionarimii si a institutilor de forta, a cultelor multe, in aceasta campanie politica in care unii s-au aliat cu virusul ca sa-si doboare adversarii…

Poate pentru ca n-au inteles ce se intampla? Exact asta, abia asta e cea mai inspaimantatoare ipoteza: si daca statul nostru si functionarii lui (multi si ei conspiratisti) au un IQ de 90 si o inima de piatra?

A fost nevoie de un virus din Asia ca sa vedem unii pe altii asa cum suntem. Ca la radiografie”, a scris Lucian Mindruta.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat luni seara ca liderii PSD „din prima linie” a partidului se vor regasi in functii de ministri in noul guvern PSD-PNL.

„Colegii cer ca prima linie a partidului, oamenii cu cea mai buna expertiza, sa fie propusi ministri. Mihai Tudose si Sorin Grindeanu au fost prim-ministri, Rafila e un specialist, domnul Dincu a fost vicepremier, a condus Ministerul Dezvoltarii, are o experienta si doamna Gabriela Firea, administrativa in primul rand. Eu o sa solicit colegilor sa mergem cu prima linie in acest moment dificil. Ce mi-au cerut colegii: sa nu facem niciun rabat, sa nu merg la minister cu cineva care nu este pregatit”, a declarat Ciolacu la Antena 3.

„Este o necesitate ca aceasta alianta (cu PNL) sa reuseasca”, a mai spus Ciolacu.

Prim-vicepresedintele PSD, Sorin Grindeanu, a anuntat luni, dupa sedinta Consiliului National al PSD, ca este exclus ca PNL sa aiba si Ministerul Finantelor si Secretariatul General al Guvernului daca va detine functia de prim-ministru.

Grindeanu a fost intrebat intr-o conferinta de presa daca PSD abdica de la principul enunta de Ciolacu, conform caruia „partidul care are premierul nu poate avea si Ministerul Finantelor si Secretariatul General al Guvernului”.

„Nu va abdica. Este o conditie care nu poate fi negociata”, a declarat scurt, Grindeanu.

Grindeanu a mai spus ca Florin Citu nu poate fi premier intr-un guvern cu PSD.

„Serios? Stiti ca noi am initiat si am votat o motiune de cenzura prin care Florin Citu a plecat din functia de premier. E un lucru de la care nu facem rabat. Florin Citu nu poate sa mai fie premier intr-un guvern in care are in componenta PSD. Noi am sanctionat deja capacitatea domnului Citu de a conduce un guvern. PSD considera ca etapa Florin Citu premier a fost depasita”, a spus Sorin Grindeanu.

Mai mult despre:

Comentarii: