Lucratura PSD cu avionul lui Iohannis. Ciolacu si Grindeanu vor sa arate sistemului ca „regele moare, serifii suntem deja noi”

opinii

Numeroase publicatii si posturi de televiziune au difuzat in ultimele 24 de ore fotografii cu avionul cu care Klaus Iohannis a zburat in Japonia, in cadrul vizitei oficiale pe care a efectuat-o zilele trecute. Imaginile au fost propagate in spatiul public tocmai de purtatorul de cuvant al TAROM, Marius Popescu, un om despre care surse politice afirma ca este foarte apropiat de PSD. De altfel, TAROM este in subordinea Ministerului Transporturilor, care este condus de Sorin Grindeanu (PSD).

Marius Popescu nu a prezentat sec o informatie, oricum printre atributiile sale de purtator de cuvant al TAROM nu se afla monitorizarea zborurilor prezidentiale, ci a dat drumul unui bulgare menit sa creasca tot mai mare si sa loveasca in imaginea presedintelui Iohannis: fotografii cu interiorul extrem de luxos al avionului, mentiunea ca avionul a facut escala la Sibiu pentru „prima doamna” si ca avioanele TAROM ar fi putut si ele sa ajunga la Tokyo.

„Lux si extravaganta”, „avion cu dormitor”, „imagini cu uimitorul avion VIP”, au fost titlurile care au aparut imediat in presa. Previzibil, de altfel.  Marius Popescu, fost jurnalist, cu o lunga experienta in comunicare in cadrul mai multor ministere si institutii ale statului, absolvent al Colegiului National de Aparare, a stiut exact ce impact vor avea imaginile pe care le-a postat pe pagina sa de Facebook. Varianta unei gafe este exclusa. Un slujbas cu experienta al statului, numit pe o functie controlata politic, nu face niciodata o astfel de miscare de capul lui.

Surse politice afirma ca Marius Popescu a sarit dintr-un minister in altul, de la Parlament la Guvern, si apoi la TAROM, pe un salariu consistent, cu sprijinul PSD. Spatele ii este asigurat de PSD. De altfel, TAROM se afla in subordinea Ministerului Transporturilor, care acum este condus de Sorin Grindeanu (PSD). Prin urmare, in spatele acestui atac vadit la adresa presedintelui statului se afla cel mai probabil PSD.

Masinaria de propaganda a partidului a si trecut miercuri la urmatorul nivel, scotand in evidenta, prin contrast, cat de modesti si patrioti ar fi ministrii PSD. Ministrul Finantelor, Adrian Caciu, a fost intrebat de o televiziune cu ce avioane zboara.  „Deplasarile mele externe, ca ministru al Finantelor, in mare parte se desfasoara cu compania TAROM, curse de linie. A fost si economic, si business”, a spus Caciu in Parlament. Intrebat daca merge si cu avioane inchiriate, Caciu a raspuns: „Doamne fereste!”. Ulterior, si Grindeanu a tinut sa mentioneze ca in perioada in care a fost premier a mers in vizite doar cu avioane TAROM.

Marcel Ciolacu a aparut si el in scurt timp in acest nou scandal fabricat de PSD: „Am vazut si eu imaginile in presa, nu stiu cu ce aeronava a zburat presedintele. Nu stiu despre ce aeronava este vorba, nu stiu daca despre aceasta suma este vorba. Nu stiu daca atat a costat, dar sunt convins ca presedintele Romaniei va oferi toate explicatiile necesare. Parerea mea este ca toate cheltulile trebuie sa fie publice si eu asa stiu, ca sunt publice.Ce va pot spun din experienta mea, comuna cu domnul Nicolae Ciuca, cand am fost in Japonia, am fost cu o cursa de linie”.

Scopul principal al acestui atac sub centura al PSD la adresa lui Iohannis nu este menit insa sa scoata in evidenta pretinsa modestie a liderilor PSD, care de altfel se afiseaza in limuzine de lux si cu ceasuri de zeci de mii de euro, ci sa transmita un mesaj puternic catre sistem, catre vasta increngatura a structurilor statului. Sa constientizeze ca mandatul lui Iohannis se apropie de final si ca ei, liderii PSD, sunt deja serifii in stat, iata ca isi permit sa il loveasca pe rege unde il doare mai tare. Sistemul sa se pregateasca si sa se supuna din timp, Marcel Ciolacu vrea supunere totala cand va prelua mandatul de prim-ministru.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: