externe

”Lucrurile merg asa cum se spera”. Scade in continuare numarul deceselor in Spania

Numarul deceselor provocate de noul coronavirus in Spania a scazut vineri la 138, dupa ce inregistrase joi o crestere, dar a crescut usor numarul noilor cazuri de COVID-19 confirmate, fiind raportate vineri de Ministerul spaniol al Sanatatii 549 de noi imbolnaviri, transmite agentia EFE, citata de Agerpres.

Bilantul deceselor ajunge astfel in Spania la 27.459, iar cel al cazurilor de COVID-19 la 230.183. Dintre acesti pacienti s-au vindecat pana in prezent 144.783.

”Lucrurile merg asa cum se spera”, a spus vineri conferinta sa de presa zilnica directorul Centrului de Alerte si Urgente Sanitare, epidemiologul Fernando Simon. In opinia sa, ”acum transmiterea este cu adevarat redusa” si a insistat ca ”nu exista niciun indiciu” care sa semnaleze ca evolutia pandemiei s-a schimbat ”substantial” in aceasta tara cu circa 47 de milioane de locuitori.

Patru regiuni spaniole insumeaza mai mult de jumatate din noile cazuri descoperite, respectiv Catalonia (151), Castilla si Leon (99), Madrid (49) si Castilla La Mancha (43), in timp ce in Catalonia si Madrid s-au inregistrat aproape doua treimi din decesele ultimelor 24 de ore, 59 si respectiv 30 de decese.

Pe baza noilor date, Ministerul spaniol al Sanatatii va decide vineri care sunt regiunile ce vor avansa mai mult cu masurile de relaxare a restrictiilor antiepidemice. Aceasta relaxare se aplica in patru etape succesive diferentiat in fiecare regiune in functie de evolutia locala a epidemiei si de capacitatea sistemului sanitar de a face fata unei eventuale cresteri din nou a numarului de cazuri, in special a celor care necesita terapie intensiva.

In timp ce Madridul a solicitat relaxarea restrictiilor in intreaga sa regiune, guvernul autonom al Cataloniei a exclus din aceasta relaxare orasul Barcelona si aria sa metropolitana, desi a propus o usoara atenuare a masurilor de izolare.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Nicusor Dan continua sa o ignore pe Firea: „Eu concurez direct cu Piedone, nu se va retrage”. Cum explica succesul lui Piedone in randul bucurestenilor

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a declarat intr-un interviu pentru Prima TV ca sunt doua explicatii…

O oră ago

Conflict intre romi si militari ucraineni in Transcarpatia. Cand militarii au deschis focul, agresorii au luat-o imediat la fuga – Video

Joi noapte a avut loc o ciocnire intre romi si militari ucraineni in regiunea Transcarpatia…

2 ore ago

Surse palestiniene: Hamas va anunta in urmatoarele ore ca accepta propunerea israeliana privind incetarea focului si eliberarea ostaticilor

Hamas va anunta in urmatoarele ore ca accepta ultima propunere israeliana privind incetarea focului si…

3 ore ago

Nicusor Dan locuieste cu chirie in Bucuresti. Sotia, din Vaslui, vrea sa aiba casa lor, insa „n-am avut nici bani, nici timp sa cautam o casa”

Primarul general Nicusor Dan, care locuieste cu chirie in Bucuresti, sustine ca nu are ca…

O oră ago

Locuri de lux pe zborurile de linie. Capsula cu 2 locuri pentru „o priveliste captivanta asupra mediului extern al aeronavei in timpul zborului”

O firma privata de inginerie aerospatiala, Windspeed Technologies, a proiectat o capsula de sticla, cu…

2 ore ago