news

„Avocatul pensiilor speciale”. Protest la sediul Avocatului Poporului, Renate Weber lucreaza pentru „politicienii corupti”

Celebrul protestatar Marian „Ceausescu” Morosanu a organizat, vineri, un protest in fata sediului Avocatului Poporului, in prima zi de la iesirea din starea de urgenta.

„Acest avocat al poporului si-a batut joc de noi”, a spus Morosanu.

Morosanu a lipit un afis la intrarea in sediul institutiei in care se afirma ca Renate Weber nu este Avocatul Poporului, ci „avocatul pensiilor speciale, al politicienilor corupti si al parlamentarilor”.

Comisia pentru drepturile omului a Camerei Deputatilor a avizat favorabil, la sfarsitul lunii martie, initiativa legislativa care prevede, printre altele, ca Avocatul Poporului sa aiba o indemnizatie lunara echivalenta cu a judecatorilor cu grad maxim de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. De asemenea, s-a votat ca Avocatul Poporului sa beneficieze de pensie speciala.

Potrivit raportului comisiei, publicat pe site-ul Camerei Deputatilor, decizia a fost luata, intr-o sedinta online, cu majoritate de voturi, fiind propuse unele modificari.

Initiativa legislativa prevede, printre altele, ca Avocatul Poporului si adjunctii acestuia au dreptul la o indemnizatie lunara echivalenta judecatorilor cu grad maxim de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, respectiv de la Curtea de Apel. La implinirea varstei standard de pensionare, Avocatul Poporului si adjunctii sai care au indeplinit cel putin un mandat complet beneficiaza de pensie calculata potrivit prevederilor legale aplicabile judecatorilor.

Proiectul a fost semnat de patru deputati PSD (Florin Iordache, Adrian Solomon, Marian Cucsa si Claudia Gilia), doi deputati UDMR (Izabella Ambrus si Eva Csep), deputatul PNL Adriana Saftoiu si deputatul Steluta Cataniciu (neafiliat). Documentul a fost inregistrat la Camera Deputatilor pe 9 martie 2020.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Surse: Remaniere guvernamentala dupa alegerile locale. „Adrian Vestea sigur pleaca”

Dupa alegerile locale si europarlamentare, de pe data de 9 iunie, va avea loc o…

6 ore ago

Amendat cu 9000 de dolari, inculpatul Donald Trump risca si inchisoarea. Judecatorul il acuza de ofensa adusa juratilor si martorilor

Judecatorul Juan Merchan, care prezideaza procesul penal de la New York al lui Donald Trump…

2 ore ago

Iohannis a promulgat legea, alegerile prezidentiale vor avea loc cu trei luni inainte ca presedintele sa-si finalizeze mandatul

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, marti, legea care stabileste ca alegerile pentru presedintele Romaniei pot…

2 ore ago

O noua tragedie stupida in Romania. O fetita de 4 ani si bunica ei au murit dupa ce ar fi consumat peste stricat

O fetita de 4 ani si bunica ei au murit, luni, in Calarasi dupa ce…

4 ore ago

Iohannis a depus cerere de pensionare, postul sau de profesor de fizica la Colegiul National „Samuel von Brukenthal” devine vacant

Klaus Iohannis a depus cerere de pensionare din postul de profesor. Astfel, catedra de profesor…

3 ore ago