politica

Iohannis a depus cerere de pensionare, postul sau de profesor de fizica la Colegiul National „Samuel von Brukenthal” devine vacant

Klaus Iohannis a depus cerere de pensionare din postul de profesor. Astfel, catedra de profesor de fizica a lui Iohannis de la Colegiul National „Samuel von Brukenthal” a devenit vacanta si poate fi ocupat de un titular.

UPDATE „Domnul Presedinte a initiat demersurile prevazute de legislatia in vigoare pentru depunerea dosarului de pensionare pentru limita de varsta”, a anuntat Administratia Prezidentiala.

Postul a fost rezervat pentru o perioada de aproximativ 27 de ani, mentioneaza Ora de Sibiu.

Lista posturilor disponibile pentru titularizare in judetul Sibiu a fost publicata luni, 29 aprilie, 2024. Printre acestea se regaseste si unul dintre posturile de profesor pentru disciplina Fizica de la Colegiul Brukenthal din Sibiu.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Sibiu, Constantin Dinca, a clarificat pentru Ora de Sibiu ca presedintele Romaniei si-a depus cererea de pensionare pentru pozitia de profesor de fizica, invocand limita de varsta.

„Colegiul Brukenthal a scos la concurs catedra de fizica, asta insemnand ca tot ce e posibil sa fie catedra domnului presedinte. Klaus Iohannis si-a depus cerere de pensionare pentru limita de varsta. Ceilalti profesori care au catedra sunt tineri”, a spus Constantin Dinca.

Monika Hay, directorul Colegiului National “Samuel von Brukenthal”, nu a oferit detalii despre aceasta situatie. Ea a precizat ca in fiecare an sunt scoase la concurs posturi, inclusiv pentru catedra de Fizica.

„Noi am scos in fiecare an posturi la concurs. Chiar si la fizica”, a explicat Monika Hay.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

6 ore ago

Polonia va cheltui 2,3 miliarde de euro pentru un „scut estic”. Sistemul de fortificatii a inceput sa fie deja construit

Polonia va investi peste 2,5 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro) in incercarea de…

6 ore ago

Starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico: grava, dar „pronostic pozitiv”, spune ministrul slovac al Sanatatii

Pronosticul privind starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico dupa tentativa de asasinat „este…

6 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

6 ore ago