Ludovic Orban anunta ca liberalii vor desfiinta gardurile din Bucuresti: „Este o bataie de joc, incurca circulatia”

politica

Premierul Ludovic Orban a anuntat, sambata, ca liberalii vor desfiinta gardurile din Bucuresti care delimiteaza circulatia tramvaielor de cea a masinilor.

„Promisiunea benzilor dedicate pentru transportul public si pentru transportul alternativ a ramas pe hartie. In loc sa apara aceste benzi dedicate pe marile bulevarde, au aparut gardurile care delimiteaza zona de circulatie pentru mijloace auto de tramvaie, care nu au facut altceva decat sa incurce si mai rau circulatia in Bucuresti. Va spun de acum: trebuie sa dam jos aceste garduri, care au fost o bataie de joc la adresa oricarui plan de circulatie si de trafic pentru Bucuresti”, a declarat Orban la Conferinta de alegeri a PNL Bucuresti.

Cum a argumentat administratia Firea necestatea instalarii gardurilor.

„Necesitatea si oportunitatea lucrarii este impusa de circulatia tramvaielor de pe traseul liniei de tramvai 32, care este ingreunata de patrunderea frecventa a autovehiculelor pe ampriza liniei de tramvai, neputandu-se asigura o frecventa de circulatie constanta, conform graficelor propuse de RATB. (…) Prin realizarea obiectivului propus se doreste cresterea vitezei comerciale a tramvaielor, cresterea numarului de calatori, timpi mai mici de parcurs a traseului, reducerea numarului de tramvaie si o frecventa mai buna de circulatie a acestoraā€¯, se arata in proiectul de hotarare privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru delimiterea liniei de tramvai de traficul auto.

Sunt fost delimitate de traficul auto prin montarea unor stalpisori si garduri si liniile de tramvai 1, 10 si 41.

Mai mult despre: ,

Comentarii: