Ludovic Orban isi sacrifica mandatul pentru alegeri anticipate. Anuntul lui Victor Ponta

politica

Victor Ponta a anuntat, marti seara, ca Ludovic Orban va demisiona din functia de premier pentru a permite organizarea de alegeri anticipate. Mai inainte insa, Orban va isi va asuma raspunderea pe organizarea alegerilor locale in doua tururi si pe desfiintarea Sectiei Speciale.

”Eu cred ca dupa ce domnul Orban isi va asuma raspunderea pe doua-trei legi, va demisiona. (…) Guvernul Orban a facut un buget pe sase luni, cine se pricepe, vede. De ce s-au mai chinuit sa faca protocoale cu celelalte partide daca aveau de gand sa faca alegeri. Guvernul Orban nu o sa pice la motiune, singura solutie este demisia.

Apoi, timp de 60 de zile nu va mai putea face Guvernul nimic. Apoi, ca sa ajungem la alegeri anticipate, trebuie sa fie propusi si sa cada la vot doi premieri. In tot acest timp, presedintele va numi un premier interimar dintre ministri. In tot acest timp se vor acumula alte probleme care vor fi decontate tot de noi, de popor.

De unde stie PNL cat o sa obtina la alegeri? Daca nu scoate 40%? Te apuci de circ in Parlament ca pica doua guverne. Eu, in locul celor de la PNL, as spune adevarul. O sa vina sa spuna ca nu mai au bani de facut scoli, de construit, ca au de platit dobanzi. Interesul lor politic primeaza in fata interesului oamenilor. Ce fac ei acum s-a mai facut in 2009”, a declarat Victor Ponta la Romania TV.

Ludovic Orban a anuntat, vineri, dupa o intalnire de o ora cu presedintele Klaus Iohannis ca au decis impreuna sa declanseze procedurile pentru organizarea de alegeri anticipate. „O spun clar, presedintele Romaniei si cu mine am hotarat ca cel mai bine pentru Romania este sa declansam alegeri anticipate”, a spus premierul.

Acesta a precizat ca a fost desemnat un grup de lucru care se va ocupa de negocieri cu partidele pentru a intruni sprijin pentru procedura de declanasare a alagerilor anticipate.

Ludovic Orban a explicat ca romanii nu isi mai doresc sa fie condusi de PSD, care actioneaza „ca o frina” in Parlament si singura solutie este sa se organizeze alegeri anticipate cat mai aproape de alegerile locale, care ar trebui sa aiba loc in luna mai.

Intrebat daca va demisiona pentru a incepe procedura pentru declansarea anticipatelor, Ludovic Orban a refuzat sa raspunda.

„Vointa mea si a PNL exista si este 100%”, a precizat Ludovic Orban.

„Exista doua solutii de declansare a procedurii, in functie de evolutia evenimentelor vom opta pentru una din cele doua solutii. As prefera sa nu intram acum in discutii tactice”, a spus presedintele PNL.

Mai mult despre: ,

Comentarii: