Ludovic Orban, reactie dura privind o „intelegere” cu PSD pentru alegeri anticipate. Surse: anticipatele vor avea loc pe 21 iunie

politica

Premierul Ludovic Orban a calificat luni drept „minciuni gogonate” informatiile pe surse potrivit carora ar fi ajuns la o intelegere cu Marcel Ciolacu pentru alegeri anticipate in data de 21 iunie, concomitent cu alegerile locale.

„Premierul Ludovic Orban a batut palma cu liderul PSD Marcel Ciolacu: social-democratii se vor mobiliza pentru a trece motiunea de cenzura, iar alegerile anticipate vor avea loc in data de 21 iunie, concomitent cu alegerile locale (…). In schimb, PNL va renunta la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin. Guvernul Orban va ramane interimar pana in iunie”, a scris Adevarul, care a citat surse politice.

Orban a negataceste informatii.

„Este o minciuna gogonata, ca multe alte minciuni care au fost lansate de diverse site-uri sau posturi. Singurul obiectiv al PNL este acela de a scapa Romania de PSD si de asigura o guvernare responsabila, proeuropeana, care sa asigure dezvoltarea Romaniei. PNL nu are nimic de discutat cu PSD si in ceea ce ma priveste pe mine nu am purtat de cand sunt presedinte al PNL nicio negociere cu niciun reprezentant al PSD, altele decat in cursul motiunii de cenzura si in cursul investirii Guvernului, negocieri individuale care au fost purtate cu parlamentari pe care am putut sa-i convingem sa voteze impotriva PSD si sa voteze investirea Guvernului pe care il conduc. Sunt niste minciuni gogonate care sunt lansate in mod rautacios in spatiul public, nu exista absolut niciun fel de element de credibilitate, ci face parte dintr-un arsenal de propaganda, probabil tot al PSD, care cauta disperat sa reduca avansul evident al PNL”, a afirmat Orban, citat de Agerpres.

Premierul a afirmat ca, daca se va ajunge la alegeri anticipate, acest lucru nu se va realiza cu sustinerea PNL.

„Se poate ajunge la o astfel de situatie in conditiile in care o majoritate din Parlament, deranjata de propunerile de reforma ale PNL, e posibil sa stranga un numar de voturi suficient ca sa duca la caderea Guvernului. In ceea ce ne priveste pe noi, obiectivul este realizarea obiectivelor din programul de guvernare”, a spus Orban.

Orban a adaugat insa ca PNL nu renunta la declansarea alegerilor anticipate.

In ceea ce priveste motiunea de cenzura, „obiectivul PNL este acela de a impiedica adoptarea motiunii de cenzura” iar parlamentarii liberali vor fi prezenti in plen si vor vota „la vedere impotriva motiunii de cenzura”, a subliniat Orban, dupa reuniunea Biroului Politic National cu grupurile parlamentare ale liberalilor.

„Conform evaluarii actuale pe care o avem, nu exista un numar suficient de parlamentari astfel incat sa asigure reusita motiunii de cenzura”, a adaugat premierul Ludovic Orban.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: