Ludovic Orban, victorie in instanta impotriva Guvernului. Executivul este obligat sa organizeze alegeri locale partiale in 51 de localitati

politica

Partidul Forta Dreptei anunta ca Ludovic Orban, presedintele formatiunii, a castigat procesul impotriva Guvernului, obtinand in instanta obligarea Executivului la organizarea alegerilor locale partiale in localitatile in care mandatele de primar au fost declarate vacante sau in care consiliul local a fost dizolvat.

Intr-un comunicat transmis vineri, partidul Forta Dreptei saluta decizia Curtii de Apel Bucuresti din data de 16 martie, mentionand ca aceasta ii da castig de cauza lui Ludovic Orban in procesul intentat Guvernului pentru refuzul de a organiza alegerile locale partiale.

„Obliga paratul Guvernul Romaniei la emiterea hotararii de Guvern prin care sa stabileasca data organizarii alegerilor partiale locale si sa declanseze procedura de organizare a acestor alegeri pentru functia de primar si pentru consiliul local in toate circumscriptiile electorale care sunt evidentiate in situatia centralizata emisa de Autoritatea Electorala Permanenta, ca fiind circumscriptii electorale in care mandatul de primar a devenit vacant, respectiv consiliul local a fost dizolvat”, prevede solutia instantei de fond a Curtii de Apel Bucuresti, conform sursei citate.

Sunt cel putin 51 de localitati in cazul carora sunt indeplinite conditiile pentru organizarea alegerilor locale partiale, potrivit informarii Autoritatii Electorale Permanente. inaintata Guvernului in octombrie 2022, precizeaza Forta Dreptei.

„Reiteram faptul ca, potrivit reglementarilor legale in vigoare in materie electorala, Guvernul este obligat la organizarea alegerilor locale partiale in termen de 90 de zile de la momentul vacantarii mandatului de primar ori de la dizolvarea consiliului local. Refuzul Guvernului Ciuca de a organiza alegerile locale partiale, in acord cu obligatiile legale, reprezinta un act de sfidare la adresa comunitatilor locale in cauza, precum si dovada actiunii anti-democratice a actualei puteri politice pentru blocarea exercitarii unor drepturi fundamentale, cum sunt dreptul de a alege si dreptul de a fi ales”, mai transmite Forta Dreptei.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: