externe

Lukasenko si-a pus invers castile in timpul unei vizite oficiale in Zimbabwe: „A uitat sa-si ia pastilele cu el” – Video

Ironii pe retelele de socializare dupa ce presedintele Belarusului, Alexander Lukasenko, si-a pus invers castile pentru traducere in timpul unei vizite oficiale in Zimbabwe.

„Se pare ca a uitat sa-si ia cu el pastilele”, a scris popularul canal Nexta.

Presedintele Belarusului, Alexander Lukasenko, s-a deplasat luni la Harare pentru a discuta cu omologul sau din Zimbabwe, Emmerson Mnangagwa, in contextul in care ambii lideri incearca sa-si dezvolte legaturile diplomatice.

Cele doua natiuni s-au confruntat cu sanctiuni occidentale – Zimbabwe, din cauza preocuparilor legate de situatia drepturilor omului, iar Belarus pentru sprijinul acordat invaziei Rusiei in Ucraina, mentioneaza Euronews.

Presiunea exercitata de membrii comunitatii internationale a contribuit la apropierea celor doua natiuni.

Godwills Masimirembwa, presedintele partidului de guvernamant Zanu PF din Zimbabwe pentru provincia Harare, spune ca cele doua natiuni nu vor ceda in fata interferentelor din strainatate.

„Occidentul ramane hotarat sa pedepseasca cele doua tari ale noastre, dar nu va reusi, deoarece strategiile de dezvoltare ale celor doua tari sunt de a se asigura ca suntem autosuficienti”, a explicat el.

Ministerul de Externe din Zimbabwe a declarat ca cei doi lideri spera sa consolideze legaturile in minerit, agricultura. Unii analisti adauga ca Belarus ar putea, de asemenea, sa incerce sa isi exporte in Zimbabwe echipamentele si expertiza militara.

Calatoria lui Lukasenko la Harare urmeaza unei vizite a lui Mnangagwa la Minsk in 2019.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Pelerinaj de Florii pe strazile Bucurestiului. Procesiunea va incepe astazi la orele 16.00 de la Manastirea Radu Voda

Arhiepiscopia Bucurestilor va organiza sambata, in Bucuresti, Pelerinajul de Florii, la care vor participa ierarhi,…

21 de minute ago

Burkina Faso suspenda emisia posturilor de radio BBC Africa si VOA din cauza relatarilor privind uciderea a 223 de sateni de catre armata

Burkina Faso a suspendat timp de doua saptamani emisia BBC Africa si Voice of America…

13 ore ago

Flacara olimpica, preluata la Atena de presedintele Comitetului de organizare a JO de vara. Va calatori 12 zile la bordul velierului Belem pana la Marsilia

Jucatorul grec de polo pe apa Ioannis Fountoulis, ultimul dintr-un lung sir de purtatori de…

13 ore ago

Extremistul Ben-Gvir, ministrul israelian al securitatii nationale, ranit usor intr-un accident de masina

Ministrul israelian al securitatii nationale, extremistul Itamar Ben-Gvir, a fost transportat la spital dupa ce…

13 ore ago

Sustinatorii premierului spaniol Sanchez convoaca mitinguri, in timp ce liderii de stanga din strainatate il indeamna sa ramana in functie

Sustinatorii premierului spaniol Pedro Sanchez pregatesc mitinguri pentru a-l indemna sa ramana in functie, dupa…

13 ore ago