Lumea roz cu dantelute, inimioare, pupici si sclipici a Gabrielei Firea

opinii

Ati intrat vreodata sa vedeti comentariile de pe pagina de Facebook a Gabrielei Firea? Cele care trec de cenzura feroce. E plin de inimioare, felicitari, floricele, este o lume perfecta si ideala pentru Gabriela Firea, ea este printesa unui regat in care toata lumea o adora si o admira. Insa vai de cei care cumva indraznesc sa-i tulbure paradisul.

Cand Oana Gheorghiu de la Daruieste Viata a publicat pe pagina ei de Facebook un print-screen cu postarea Gabrielei Firea, in care munca ei si sperantele a peste 200.000 de donatori pentru proiectul spitalului de copii era murdarite suburban, foarte multi nu au crezut ca este real ce vad. „Pagina e falsa, nu-i apartine”, „Nici macar Gabriela Firea nu poate sa fie atat de proasta”, au fost numeroase reactii, multi oameni fiind socati de violenta si mai ales lipsa de substanta a atacului. „Stim cu totii ce poate Gabriela Firea, dar chiar atat de jos nu se poate sa fi ajuns”, este esenta reactiilor acestor oameni de buna credinta.

Firea a recunoscut marti seara, in fata unui Prelipceanu stupefiat, ca postarea ii apartine si ca nu vede nimic in neregula. „Este libera exprimare si diversitate”, a spus senina Firea, justificand unul dintre vele mai imunde atacuri politicianiste din ultimii ani, in care un proiect civic curat si extrem de necesar este tavalit prin mlastina mahalalei.

„Libera exprimare” si „diversitatea” sunt insa exact agentii straini carora regatul roz al Gabrielei Firea le-a declarat razboi de moarte. Sunt virusi care nu o lasa sa se bucure de calitatea atat de mult ravnita de „mare doamna la Bucuresti”. De cea mai importanta doamna, de chiar regina Bucurestiului. Dar mai bine suna printesa, asa cum visa in copilaria cenusie de la Bacau.

Orice critica ii aduce aminte printesei ca nu este perfecta. Si atunci urgia se coboara asupra netrebnicilor.

In cazul spitalului de copii bolnavi de cancer nici macar nu a fost vorba despre vreo critica. Oana Gheorghiu si Carmen Uscatu au indraznit insa sa nu-i aduca peschesul de recunostinta, sa nu-i remarce preainalta contributie la proiectul lor, sa nu-i pomeneasca numele cu inflacarata admiratie.  In regatul roz, doua femei se misca liber, vorbesc liber, construiesc liber si au neobrazarea de a nu multumi pentru aceasta fericire.

Mai tineti minte cum a reactionat Gabriela Firea, acum un an, cand presedintele Iohannis a avut inconstienta sa nu o bage in seama la o receptie la Cotroceni? Ce mai tumult, ce mai vaiet a fost? Pai atunci la ce se puteau astepta mult mai modestele, femei simple din popor, Oana Gheorghiu si Carmen Uscatu?

Regatul roz este o printesa si lumea ei perfecta. Nu indrazniti sa tulburati prin vorbe rele si nerecunostinta acest univers dantelat caci imediat printesa va incepe sa tipe. Va tipa mai tare decat sirenele ambulantelor care duc oameni spre spitale pline de mizerie si mai ascutit decat claxoanele sutelor de mii de oameni blocati in trafic. Va tipa pana se vor face cioburi ecranele televizoarelor, sa nu mai vedem, sa nu mai auzim, sa ne zgarie cioburile pe gatlej drept pedeapsa pentru ingratutidinea noastra.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: