„Lupii Albi”, fortele speciale ale Ucrainei, au distrus 10 tancuri intr-o singura noapte. Bahmutul continua sa reziste – Video

externe

Fortele speciale ale Serviciului de Securitate al Ucrainei (SSU) Bili Vovky (Lupii Albi) au raportat distrugerea a 10 tancuri rusesti in doar o noapte, informeaza Serviciul de Securitate al Ucrainei (SSU), citat de Pravda Ucraina.

De asemenea, un transportor blindat rusesc de trupe a fost incendiat. Astfel, 11 unitati de echipament rusesc au fost distruse peste noapte.

Fortele ucrainene din afara orasului disputat Bahmut din estul Ucrainei reusesc sa tina unitatile ruse la distanta, astfel ca munitii, alimente, echipamente si medicamente pot fi livrate aparatorilor, a anuntat armata ucraineana sambata, informeaza Reuters.

De asemenea, in cel mai recent raport al sau privind pagubele grele pe care le-a provocat inamicului, armata ucraineana sustine ca a ucis 193 de rusi si a ranit alti 199 in timpul luptelor de vineri.

Rusia a facut din capturarea orasului Bahmut o prioritate a strategiei sale pentru preluarea controlului asupra regiunii industriale Donbas din estul Ucrainei. Orasul a fost in mare parte distrus in luptele care dureaza de luni de zile, timp in care Rusia a lansat asalturi repetate.

„Reusim sa livram munitiile, hrana, echipamentele si medicamentele necesare spre Bahmut. De asemenea, reusim sa scoatem ranitii nostri din oras”, a declarat purtatorul de cuvant al armatei ucrainene Serhii Cerevatii la postul de televiziune ICTV.

Potrivit lui Cerevatii, trupele de recunoastere si contra-artileria armatei ucrainene ajuta sa fie mentinute deschise unele drumuri spre oras. Alaturi de pagubele grele provocate inamicului, fortele pro-Kiev au doborat doua drone si au distrus cinci depozite de munitii ale acestuia, vineri, a adaugat purtatorul de cuvant al armatei ucrainene.

Aceste informatii nu au putut fi verificate din surse independente, precizeaza Reuters.

Duminica trecuta, presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anuntat ca trupele ruse au inregistrat mai mult de 1.100 de morti in mai putin de o saptamana de lupte in si langa orasul Bahmut.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: