externe

Lupta anticoruptie in Ucraina: Seful SBU il trimite in prima linie a frontului pe seful securitatii cibernetice. Acesta este suspectat de hartuirea unui jurnalist ucrainean

Vasil Maliuk, seful Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), l-a suspendat din functie pe seful departamentului de securitate cibernetica (DKIB) Illia Vitiuk, in timp ce SBU investigheaza un raport despre un posibil caz de coruptie documentat saptamana trecuta de site-ul de stiri de investigatie Slidstvo-Info, relateaza Interfax-Ucraina, preluat de Kyiv Post.

Serviciul de presa al SBU a precizat ca, in baza deciziei lui Maliuk, Vitiuk va fi mutat pentru a servi intr-o unitate de lupta a DKIB direct pe linia frontului, impreuna cu Fortele de Securitate Centralizate „A”.

„In prezent, el este repartizat in aceasta unitate si astazi a plecat in zona misiunilor de lupta”, a declarat marti, 9 aprilie, serviciul de presa al Serviciului de Securitate, intr-un comunicat.

„Serviciul de Securitate isi exprima respectul fata de mass-media si jurnalisti pentru activitatea lor comuna eficienta pe frontul informational impotriva agresiunii rusesti”, se mai arata in comunicat.

Pe 4 aprilie, jurnalistul de investigatie Slidstvo.info, Evhen Skurat, a publicat un articol deloc magulitor despre Vitiuk.

In reportajul sau, Shkurat a afirmat ca Vitiuk si sotia sa, Iulia Vitiuk, nu si-ar fi putut permite apartamentul de 1,5 milioane de dolari al cuplului din veniturile lor – si, prin urmare, este posibil sa fi beneficiat de o anumita forma de coruptie.

La 1 aprilie, in ajunul publicarii investigatiei Slidstvo, Skurat a fost abordat intr-un centru comercial din Kiev de catre oficiali ai centrului militar de recrutare care intentionau sa ii inmaneze un aviz de chemare in armata.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Momentul crimei din Crangasi a fost filmat de un sofer. Ucigasii sustin ca s-au aparat, imaginile arata altceva – Video

Un sofer aflat in trafic in zona Parcului Crangasi a inregistrat momentul in care cei…

14 minute ago

O tanara supradotata din Statele Unite, care a intrat la facultate la 10 ani, si-a luat doctoratul in medicina la 17 ani

Participarea lui Dorothy Jean Tillman II la festivitatea de absolvire a Universitatii de Stat din…

8 minute ago

Parchetul General a facut apel, inca mai spera ca judecatorii vor incerca sa ii condamne pe ofiterii de Securitate care l-au ucis pe disidentul Gheorghe Ursu

Parchetul General a facut apel in cazul respingerii de catre Curtea de Apel a solicitarii…

52 de minute ago

Italia: Politia a saltat peste 100 de mafioti din clanul ‘Ndrangheta. Germania serveste drept centru de spalare a banilor pentru ‘Ndrangheta

Politia italiana a retinut marti, in orasul Cosenza din Calabria, 109 presupusi membri ai mafiei…

58 de minute ago

SUA intentioneaza sa trimita inca un sistem Patriot in Ucraina, iar Europa analizeaza si ea optiuni

Statele Unite iau in considerare posibilitatea de a furniza Ucrainei inca un sistem de aparare…

6 minute ago

Mormantul lui Evgheni Prigojin din Sankt Petersburg a fost umplut cu beton

Mormantul lui Evgheni Prigojin a fost umplut cu beton in ajunul zilei de 1 iunie,…

38 de minute ago