Lupta la baioneta impotriva Regimului PSD. CSM boicoteaza numirile in sectia de anchetare a procurorilor

news

Sectia de procurori din cadrul CSM anunta ca nu isi va desemna niciun reprezentant in comisia de numire a sefului sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie. Infiintarea acestei sectii a fost dur criticata de asociatiile magistratilor si de Comisia de la Venetia.

„Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii nu a desemnat niciun reprezentant in Comisia de concurs pentru numirea procurorului sef al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, din cadrul Parchetului de pe 4 langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, precum si pentru ocuparea posturilor de executie de procuror din cadrul aceleiasi sectii”, se afirma in minuta de marti a Sectiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, citata de ziare.com.

Potrivit unei ordonante promovate de Tudorel Toader saptamana trecuta, din aceasta comisie fac parte 4 magistrati: 3 desemnati de Sectia pentru judecatori din CSM si 1 de Sectia de procurori.

O alta modificare facuta prin OUG este ca activitatea comisiei se poate desfasura in 3 membri.

Candidatii care vor sa ocupe functia de procuror-sef al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie din cadrul Parchetului General si cinci posturi de procurori in cadrul aceleiasi sectii isi pot depune scrisorile de candidatura pana miercuri.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: