„Lupte de strada”. PSD pregateste un nou 10 August pentru saptamana viitoare. Firea si Carmen Dan lanseaza aceleasi avertismente ca atunci

politica

Ministrul de Interne, Carmen Dan, si primarul Capitalei, Gabriela Firea, au lansat marti avertismente similare cu cele din zilele premergatoare mitingului din 10 august in legatura cu protestele si evenimentele care vor avea loc saptamana viitoare. PSD va organiza, pe 22 mai, un miting in Bucuresti la care vrea sa aduca peste 100.000 de oameni.

Intr-un interviu pentru Romania TV, Gabriela Firea a vorbit despre posibilitatea ca saptamana viitoare sa apara „conflicte, lupte si miscari de strada”

„Vedem in ultima perioada ca valul de violenta creste si nu e de bun augur. Ca primar general, am aprobat toate aceste evenimente publice in municipiul Bucuresti, dar mi-as dori si fac apel si pe aceasta cale la toti participantii sa dea dovada de mult respect pentru toti cetatenii din Bucuresti, sa nu creeze conflicte, lupte si miscari de strada, dar si sa faca ceea ce au promis si si-au asumat prin protocoalele semnate, si anume evenimente prin care sa promoveze ideile europene si candidatii lor, si nu altceva. Daca va fi altceva, sunt convinsa ca institutiile statului care sunt parte a comisiei pentru evenimente vor actiona conform legii, pentru a-i apara pe cetateni”, a declarat Firea.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a lansat si ea avertismente dure impotriva protestatarilor. „Asistam la acutizarea unor atitudini agresive si faptul acesta ne determina si pe noi sa tratam cu toata exigenta aceste abordari si vreau sa anunt ca vom fi foarte hotarati sa sesizam orice incalcare a legii de fiecare data cand vom constata ca am depasit acest plan al exprimarii intr-un mod civilizat, autorizat si legal. Am solicitat rigoare in aplicarea legii, transparenta si exigenta tuturor structurilor din minister care au competente in planul ordinii publice”, a spus, intr-o conferinta de presa, Carmen Dan.

„In acest moment, structurile de politie si structurile de jandarmerie, cele care au intervenit, fac o evaluare serioasa, vizualizeaza imagini si identifica persoane pentru a putea face ceea ce dispune inclusiv codul penal. Vor face demersul legal de a se sesiza din oficiu, de a sesiza parchetul competent deoarece cred ca este evident pentru toata lumea ca au depasit planul contraventional si au trecut in cel penal. Vreau sa va asigur, in acelasi timp, ca Jandarmeria Romana va permite oricarui partid politic sa isi desfasoare campania electorala, in limitele legii”, a mai declarat ministrul.

Liviu Dragnea a pregatit deja pretextul pentru interventii dure ale fortelor de ordine. In mai multe interviuri televizate, el i-a catalogat pe prostestatari drept „batausi cu ochii injectati”, „nazisti” si „fascisti”. El a sustinut ca acestia folosesc bate si ca au lovit oameni in varsta, desi nu s-a raportat nicio situatie de acest fel.

Mai mult despre: ,

Comentarii: