Macel intre gastile din PSD. Firea intra in razboi cu o alta grupare PSD pentru a obtine controlul asupra unei afaceri de zeci de milioane de euro

politica

Sub pretextul ca nu s-a implicat suficient pentru a combate efectele ninsorii, Gabriela Firea a anuntat ca da afara toata conducerea RATB. Ea a convocat si o sedinta a Consiliului General pentru a consfinti masura. Decizia este de fapt o reglare de conturi intre pesedistii din gruparea lui Robert Negoita, aflati la conducerea RATB, si cei din gruparea Firea-Pandele, acuza Opozitia.

Consilierii PNL din Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) au informat ca nu au participat la sedinta de sambata a CGMB deoarece schimbarea unui consiliu de administratie nu reprezinta o problema care sa faca obiectul sedintelor „de indata”, adaugand ca numirea de administratori provizorii in CA al RATB reprezinta o „vendeta interna” a PSD.

„Schimbarea unui CA al unei regii din subordinea PMB nu reprezinta o problema care sa faca obiectul sedintelor ‘de indata’. (…) Schimbarea acestui CA, numit de catre PSD in vechiul Consiliu General, reprezinta doar o vendeta interna a PSD, o reimpartire a influentei intre diferitele lor grupuri politice asupra regiilor si companiilor Bucurestiului”, sustin consilierii liberali din CGMB, intr-un comunicat transmis sambata.

Grupul PNL din CGMB arata ca un nou CA, chiar si interimar, trebuie selectat cu grija, prezentat publicului si doar apoi votat in Consiliul General.

„Acest proces nu se poate face in 14 ore, intervalul de timp de la convocarea CGMB si sedinta de a doua zi a CGMB”, subliniaza liberalii.

Consilierii PNL afirma ca CA al RATB trebuie sa fie compus din oameni competenti.

„RATB este o regie cu un buget enorm (de 593 milioane de lei pe 2016), mai mare decat al municipiilor Brasov, Sibiu sau Ploiesti. Un consiliu de administratie al RATB, chiar si interimar, are pe maini o regie cu un buget imens si trebuie sa fie populat de oameni competenti. Acestia nu pot fi selectati in noaptea de dinaintea numirii lor”, se mentioneaza in comunicat.

De asemenea, consilierii liberali sustin ca inlocuirea CA al RATB trebuie sa aiba o baza legala solida.

„Faptul ca directorul general al regiei a plecat in concediu fara sa o anunte pe doamna primar nu reprezinta un temei legal suficient. O societate de calibrul RATB nu poate sta intr-un singur om, trebuie sa actioneze pe baza unor proceduri interne puse la punct in caz de vreme rea, etc. In acest caz, doamna primar trebuia sa sesizeze CA-ul existent si acesta sa ia masuri daca activitatea RATB a fost neconforma, in urma unei analize. Daca tot a decis schimbarea CA al RATB, aceasta trebuie sa se faca cu respectarea Legii 111/2016 (referitoare la managementul privat al companiilor). Consiliul General trebuie sa demareze urgent selectia unor membri profesionisti ai CA al RATB si sa publice scrisoarea de asteptari a actionariatului cu privire la viitorii administratori”, conchid consilierii PNL din CGMB.

Consilierul PNL Ciprian Ciucu a explicat care au fost culisele deciziei lui Firea.

„E bine sa intelegeti cateva chestiuni de context. CA al RATB care nu-mi este cu nimic simpatic, fiind compus in principal din oamenii lui Robert Negoita (PSD) si ai vechiului UNPR, ai lui Oprea, poate are vina ca nu a pregatit din timp masuri pentru iarna… Dar ca sa-l demiti, nu-i nici o urgenta. Sa convoci Consiliul General de pe azi pe maine (in 14 ore), pentru a demite acest CA, poate avea la baza doar doua motivatii:
(1) O miscare de imagine, de PR, in forta ca sa arati ca ALTII sunt vinovatii si ca vor plati;
(2) Ancorarea in contextul curent si inlocuirea actualilor oameni din CA cu proprii sai oameni”, a scris Ciucu pe Facebook.

Tot el a anuntat si cum a decurs sedinta de sambata a Consiliul Generral. O reprezentata a USR, Ana Maria Ciceala, a fost tratata „marlaneste”. „Presedintele de sedinta de la PSD si Gabriela Firea, Viceprimarul Badulescu si majoritatea PSD/ALDE s-au comportat pur si simplu marlaneste, nelasand o reprezentanta a opozitiei, pe doamna Ciceala sa vorbeasca. Pur si simplu i-au taiat microfonul, au vorbit peste si au strigat din sala. Au amenintat-o cu gorilele lor personale ca o vor scoate din sala. Firea si viceprimarul Badulescu au vorbit neintrerupti si au atacat PNL si USR cat au vrut. In loc sa respecte legea promoveaza un populism gretos. Viceprimarul Badulescu minte de pute pamantul sub el, atunci cand zice ca conducerea RATB a fost impusa de PNL. Sunt lupte interne intre pesedistii vechi si cei nou-veniti”, a scris Ciucu pe Facebook.

Decizia de a fi data afara conducerea RATB survine cu putin timp inainte de a fi declansata procedura de achizitie a nu mai putin de 600 de autobuze, tramvaie si troleibuze, o afacere care se ridica la zeci de milioane de euro. RATB are un buget enorm (593 milioane lei pe anul 2016), mai mare decat al municipiilor Brasov, Sibiu sau Ploiesti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: