politica

Mafia din PSD o doboara pe Birchall de la Justitie. Dancila sugereaza ca o va schimba: „Nu cred ca este oportun sa fie dispute cu organizatiile magistratilor”

Premierul Viorica Dancila a sugerat, duminica, la Teleorman, ca ministrul Justitiei, Ana Birchall, se afla pe lista neagra a celor care vor remaniati.

Intrebata despre „disputele” pe care Birchall le are cu CSM si cu „organizatiile de magistrati”, Dancila a reactionat critic fata de ministrul Justitiei.

„Nu cred ca este oportun sa fie dispute cu organizatiile magistratilor. Eu cred ca dimpotriva, asa cum am sustinut de fiecare data, cei din justitie trebuie sa ajunga la un consens si sa decida pentru ca astfel dam dovada de implicare in independenta justitiei si cred ca cele mai bune decizii se iau acolo”, a declarat Dancila la Teleorman.

Intrebata daca PSD are un om cu care sa o inlocuiasca pe Birchall, cu care sa fie de acord si presedintele Iohannis, Dancila a raspuns: „Vom vedea cand vom avea aceasta discutie”.

Dancila a precizat ca luni, in cadrul CEX al PSD, va prezenta analiza privind activitatea a opt ministere, in urma careia va propune remanieri.

Birchall este in conflict cu sefa CSM, Lia Savonea, care incearca din rasputeri sa o valideze pe Adina Florea in fruntea Sectiei Speciale. Birchall s-a declarat de acord cu solicitarile din Raportul GRECO, printre care se afla si desfiintarea Sectiei Speciale. „Atunci cand esti intr-un club, e nevoie sa respecti regulile”, a declarat ministrul Justitiei in ziua in care a fost publicat Raportul GRECO.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Fostul sef al NATO: „Sistemele din Romania si Polonia ar trebui sa doboare rachetele Rusiei care vizeaza Ucraina”

Tarile NATO ar trebui sa foloseasca sistemele de aparare aeriana cu baze in Europa de…

3 ore ago

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

7 ore ago

Cea mai bogata femeie din Australia cere Galeriei Nationale sa-i retraga portretul dintr-o expozitie

Miliardara australiana Gina Rinehart a cerut Galeriei Nationale din Australia sa-i elimine portretul dintr-o expozitie…

7 ore ago

Atacul asupra premierului slovac Robert Fico trimite unde de soc in toata Europa. Reactie si din partea SUA

Atacul de miercuri asupra premierului slovac Robert Fico in orasul Handlova, in urma unui eveniment…

7 ore ago

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc la Poarta Alba

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc, miercuri seara, la iesire din Poarta…

7 ore ago