Mafia din PSD o doboara pe Birchall de la Justitie. Dancila sugereaza ca o va schimba: „Nu cred ca este oportun sa fie dispute cu organizatiile magistratilor”

politica

Premierul Viorica Dancila a sugerat, duminica, la Teleorman, ca ministrul Justitiei, Ana Birchall, se afla pe lista neagra a celor care vor remaniati.

Intrebata despre „disputele” pe care Birchall le are cu CSM si cu „organizatiile de magistrati”, Dancila a reactionat critic fata de ministrul Justitiei.

„Nu cred ca este oportun sa fie dispute cu organizatiile magistratilor. Eu cred ca dimpotriva, asa cum am sustinut de fiecare data, cei din justitie trebuie sa ajunga la un consens si sa decida pentru ca astfel dam dovada de implicare in independenta justitiei si cred ca cele mai bune decizii se iau acolo”, a declarat Dancila la Teleorman.

Intrebata daca PSD are un om cu care sa o inlocuiasca pe Birchall, cu care sa fie de acord si presedintele Iohannis, Dancila a raspuns: „Vom vedea cand vom avea aceasta discutie”.

Dancila a precizat ca luni, in cadrul CEX al PSD, va prezenta analiza privind activitatea a opt ministere, in urma careia va propune remanieri.

Birchall este in conflict cu sefa CSM, Lia Savonea, care incearca din rasputeri sa o valideze pe Adina Florea in fruntea Sectiei Speciale. Birchall s-a declarat de acord cu solicitarile din Raportul GRECO, printre care se afla si desfiintarea Sectiei Speciale. „Atunci cand esti intr-un club, e nevoie sa respecti regulile”, a declarat ministrul Justitiei in ziua in care a fost publicat Raportul GRECO.

Mai mult despre: ,


Comentarii: