Mafiotii PSD, transformati in cei mai mari „europeni” de Ziua Europei: „PSD a fost un motor al integrarii. Sunt convins ca sindicatele vor veni alaturi de noi”

politica

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminica, in cadrul evenimentului „Ziua Europei – un proiect european pentru Romania” organizat la Palatul Snagov, ca punerea in aplicare in tara noastra a Pilonului european al drepturilor sociale „trebuie sa fie o prioritate pentru toata lumea, indiferent de culoarea politica”.

„De cele mai multe ori, clasa politica a imbratisat festivismul, in dauna actiunii concrete. De aceea, la mai bine de un sfert de secol de la momentul istoric de la Snagov, iata, Romania este astazi intr-o criza acuta de idei si proiecte nationale.

In 1995, la cativa ani de la caderea comunismului, toate fortele politice au inteles ca trebuie sa isi dea mana pentru un Pact care sa duca Romania in Uniunea Europeana si NATO. A fost punctul de cotitura, in care Romania a revenit in sistemul de aliante democratice si in lumea civilizata!

Astazi, la 14 ani de la aderare, clasa politica nu e in stare sa gaseasca consensul pentru o serie de proiecte care sa transforme cu adevarat Romania. Interesele partizane si orgoliile politice trebuie sa inceteze! Ele sunt doar o frana in calea construirii unei economii a viitorului, a serviciilor publice echitabile, a sanselor egale, a dezvoltarii, a educatiei si a prosperitatii pentru toti cetatenii!

Va cer astazi sa avem intelepciunea sa construim un ‘nou Snagov’ pentru societatea romaneasca! Avem aceasta datorie, atat pentru romanii nascuti sub comunism, cat si pentru generatiile tranzitiei sau a celor nascute in Romania Europeana”, a afirmat Ciolacu in discursul tinut in fata unor reprezentanti din partid si lideri ai unor sindicate si patronate.

El a adaugat ca, in ultimii ani, clasa politica nu a reusit sa foloseasca Uniunea Europeana ca pe un mijloc de a imbunatati semnificativ viata oamenilor, iar „realitatea este ca milioane de romani traiesc in continuare la limita saraciei, iar peste 5 milioane au plecat din tara”.

„Romania o va duce mai bine cand fiecare roman o va duce mai bine! De aceea, punerea in aplicare a Pilonului european al drepturilor sociale trebuie sa fie o prioritate pentru toata lumea, indiferent de culoarea politica. Este nevoie de politici sociale solide, daca vrem sa scoatem cat mai multi romani din saracie. Avem nevoie de locuri de munca decente si de salarii echitabile. Pentru ca aceasta este principala problema a Romaniei reale!

De aceea, va spun deschis, ca – alaturi de stanga europeana – noi, cei din Partidul Social Democrat vom face tot ce este posibil pentru ca salariul minim european sa devina o realitate. Si sunt convins ca sindicatele vor veni alaturi de noi in acest demers! Trebuie sa reducem saracia, sa crestem nivelul de trai cat mai aproape de media europeana!”, a sustinut liderul PSD, citat de Agerpres.

Marcel Ciolacu a subliniat ca Programul National de Redresare si Rezilienta reprezinta o oportunitate care nu trebuie ratata, „asa cum s-a ratat intrarea in Schengen sau cum s-a renuntat total la orice orizont de timp pentru adoptarea monedei unice”.

„Cu totii am vazut cum aceasta pandemie a adus la suprafata toate decalajele de dezvoltare dintre statele membre. De la serviciile publice, digitalizare, sistemele de educatie si de sanatate, la problemele de mediu sau la conditiile de munca. De aceea, Programul National de Redresare si Rezilienta este atat de important si nu trebuie sa il ratam. Politicienii de dreapta trebuie sa inteleaga ca este sansa istorica a Romaniei de a trece la nivelul urmator!”, a mentionat presedintele PSD.

El a subliniat, de asemenea, ca in Romania trebuie sa fie gandita serios impozitarea echitabila a capitalului, o tema care preocupa nu doar stanga europeana, cat si administratia Biden. „Este just ca si Romania corporativa sa inceapa sa plateasca ce se cuvine. Asa cum o fac firmele romanesti! Asa cum fiecare roman isi plateste taxele si impozitele care se cuvin! Cred ca si dumneavoastra, antreprenorii romani, sunteti de acord ca marile companii platesc foarte putin, iar acest lucru nu este corect”, a mentionat Ciolacu.

Conform liderului PSD, politicienii romani au si datoria sa fie alaturi „de toti cei care muncesc din greu, uneori cu mult peste ceea ce este legal, fara concedii si fara viata personala”, iar „dreptul cetatenilor romani la deconectare trebuie sa devina realitate, pentru ca asa incepe sa se intample peste tot in Europa!”.

Marcel Ciolacu a afirmat si ca Romania europeana trebuie sa aiba grija de toti cetatenii sai, indiferent unde locuiesc, iar multi dintre milioanele de romani plecati la munca peste hotare „au simtit pe propria piele ca Romania nu le-a fost alaturi, atunci cand drepturile lor au fost incalcate”. „Scandalul sparanghelului este un exemplu. La fel, abuzurile impotriva muncitorilor romani din sudul Italiei. Iar, din pacate, lista poate continua. Romania trebuie sa acorde asistenta concreta si reala cetatenilor sai care muncesc in UE! Nu mai putem asista impasibili cum drepturile concetatenilor nostri sunt calcate in picioare”, a mentionat liderul social-democrat.

El a concluzionat ca „PSD a fost un motor al integrarii si va ramane un promotor al intereselor nationale in cadrul european”. „Am condus procesul de integrare europeana si euroatlantica. Avem experienta necesara pentru a porni un nou proiect de dezvoltare pentru Romania. De aceea, sper ca, impreuna, sa gasim acele obiective comune, de stanga sau de dreapta, aflate deasupra ambitiilor de moment ale unor politicieni. Conteaza doar sa ducem Romania inainte!”, a mai spus liderul PSD.

La evenimentul organizat de PSD si organizatia PES Activists Romania au mai participat secretarul general al formatiunii, Paul Stanescu, presedintele Consiliului National al PSD, Vasile Dancu, presedintele Confederatiei Nationale Sindicale „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, presedintele Blocului National Sindical, Dumitru Costin si presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, Florin Jianu.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: