politica

Maghiarii din Transcarpatia, replica dura adresata Budapestei: „Ne aparam pamantul si familiile impotriva invadatorilor. Celor care si-au tradat poporul le transmitem: nu va amestecati cu noi!”

Replica dura a maghiarilor ucraineni la adresa ministrului de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto. care sustinea ca maghiarii dn regiunea Transcarpatia sunt mobilizati fortat.

Fedir Sandor, cunoscut in Ucraina drept „profesorul din transee”, deputat al Consiliului Regional Transcarpatic ii transmite ministrului ungar ca „mii de transcarpatieni de toate nationalitatile (inclusiv maghiari) au luat armele si au plecat la lupta”.

„In ceea ce priveste incercarile de a-i intarata pe ucrainenii si maghiarii care locuiesc in Transcarpatia, agentii rusi raspandesc informatii false despre maghiarii din Transcarpatia. Informatii similare sunt raspandite in Ucraina. Scopul este clar – sa-i intoarca pe maghiarii si ucrainenii de aici unul impotriva celuilalt.

Maghiarii din Transcarpatia sunt cetateni cumsecade ai Ucrainei. Mii de transcarpatieni de toate nationalitatile (inclusiv maghiari) au luat armele si au plecat la lupta – pentru ca nu vrem ca invadatorii rusi sa vina in Transcarpatia si sa ne omoare rudele. Cu totii ne amintim cum a fost in secolul trecut, ne amintim de lagarele de concentrare pentru maghiari organizate de rusi”, a scris Sandor pe Facebook.

El mai scrie ca maghiarii transcarpatini au mers pe front pentru a-si pamantul si familiile de invadatorii rusi. Sandor le-a multumit si prietenilor sai din Ungaria, care ii ajuta pe ucraineni in aceasta perioada dificila.

„Dar celor care si-au tradat poporul si s-au alaturat slujirii Rusiei, vrem sa le spunem un lucru – nu va amestecati cu noi. Bunatatea si adevarul vor invinge in continuare – iar raul rusesc va pierde”, a mai aratat Sandor.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Momentul crimei din Crangasi a fost filmat de un sofer. Ucigasii sustin ca s-au aparat, imaginile arata altceva – Video

Un sofer aflat in trafic in zona Parcului Crangasi a inregistrat momentul in care cei…

3 ore ago

Malin Bot a castigat procesul cu Romania TV si George Simion. Trebuie sa primeasca daune morale

Malin Bot a castigat procesul pentru calomnie pe care l-a intentat, in comun, postului Romania…

12 minute ago

Ciolacu, o noua balba. A spus la Constanta „onorata instanta” in loc de „onorata asistenta”

Premierul PSD Marcel Ciolacu a comis o noua gafa, miercuri, in timp ce participa la…

59 de minute ago

Fostul sef al Politiei Costinesti a refuzat sa fie testat dupa ce a fost prins conducand „imprudent” prin Mangalia. S-a ales cu dosar penal

Fostul sef al Politiei Costinesti a fost prins in trafic, marti, in timp ce conducea…

O oră ago

SUA vor o forta multinationala cu participarea statelor arabe in Gaza. Trei state arabe au anuntat ca sunt dispuse sa trimita trupe

Administratia Biden incurajeaza statele arabe sa se alature unei forte de mentinere a pacii care…

2 ore ago

O tanara supradotata din Statele Unite, care a intrat la facultate la 10 ani, si-a luat doctoratul in medicina la 17 ani

Participarea lui Dorothy Jean Tillman II la festivitatea de absolvire a Universitatii de Stat din…

3 ore ago