Maghiarii din Transcarpatia, replica dura adresata Budapestei: „Ne aparam pamantul si familiile impotriva invadatorilor. Celor care si-au tradat poporul le transmitem: nu va amestecati cu noi!”

politica

Replica dura a maghiarilor ucraineni la adresa ministrului de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto. care sustinea ca maghiarii dn regiunea Transcarpatia sunt mobilizati fortat.

Fedir Sandor, cunoscut in Ucraina drept „profesorul din transee”, deputat al Consiliului Regional Transcarpatic ii transmite ministrului ungar ca „mii de transcarpatieni de toate nationalitatile (inclusiv maghiari) au luat armele si au plecat la lupta”.

„In ceea ce priveste incercarile de a-i intarata pe ucrainenii si maghiarii care locuiesc in Transcarpatia, agentii rusi raspandesc informatii false despre maghiarii din Transcarpatia. Informatii similare sunt raspandite in Ucraina. Scopul este clar – sa-i intoarca pe maghiarii si ucrainenii de aici unul impotriva celuilalt.

Maghiarii din Transcarpatia sunt cetateni cumsecade ai Ucrainei. Mii de transcarpatieni de toate nationalitatile (inclusiv maghiari) au luat armele si au plecat la lupta – pentru ca nu vrem ca invadatorii rusi sa vina in Transcarpatia si sa ne omoare rudele. Cu totii ne amintim cum a fost in secolul trecut, ne amintim de lagarele de concentrare pentru maghiari organizate de rusi”, a scris Sandor pe Facebook.

El mai scrie ca maghiarii transcarpatini au mers pe front pentru a-si pamantul si familiile de invadatorii rusi. Sandor le-a multumit si prietenilor sai din Ungaria, care ii ajuta pe ucraineni in aceasta perioada dificila.

„Dar celor care si-au tradat poporul si s-au alaturat slujirii Rusiei, vrem sa le spunem un lucru – nu va amestecati cu noi. Bunatatea si adevarul vor invinge in continuare – iar raul rusesc va pierde”, a mai aratat Sandor.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: