news

Magistratii continua protestele, sustinuti de cetateni: Sefii de tribunale obedienti reprezinta 0,8%

Zeci de magistrati protesteaza, luni seara, pe treptele Curtii de Apel Bucuresti, solicitand abrogarea OUG 7 si respectarea statului de drept. De cealalta parte a strazii s-au adunat mai multi protestatari ai miscarii #rezist, care sustin protestul magistratilor.

Magistratii protesteaza in tacere pe scarile Curtii de Apel Bucuresti, avand pancarte pe care scrie „Respectati statul de drept”, „We share the same values. RO belongs in EuROpe” („Avem aceleasi valori. Locul ROmaniei este in EuROpa”), „Independent magistrates – Independent justice” („Magistrati independenti – justitie independenta”).

De cealalta parte a strazii, mai multi protestatari de la #rezist si-au aratat sustinerea pentru magistrati, scandand „Cinste lor, magistratilor”, „Va iubim”, „Nu vrem sa fim condusi de hoti” si cerand desfiintarea sectiei speciale pentru investigarea magistratilor. Printre acestia s-a aflat la un moment dat si Nicusor Dan, potrivit News.ro.

Trei asociatii de magistrati au reactionat, luni, dupa ce 31 de presedinti sau vicepresedinti de curti de apel si 30 de sefi de tribunale au trimis o scrisoare catre Sectia pentru judecatori din CSM in care se delimiteaza de protestele magistratilor.

Asociatiile arata ca acesti cateva zeci nu-si pot impune dorinta in fata a cateva mii. Ei arata ca cei care se opun protestelor reprezinta 1,3% din judecatorii din Romania, respectiv 0,8% din magistratii romani, fara a avea mandate de reprezentare din partea colegilor lor, constituie un demers insignifiant, fara influenta asupra majoritatii judecatorilor si procurorilor din Romania.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

America va avea un nou 6 ianuarie? Donald Trump si aliatii sai se pregatesc deja sa conteste o eventuala infrangere la alegerile din noiembrie

Donald Trump si aliatii sai pregatesc terenul pentru a contesta o eventuala infrangere in noiembrie,…

13 minute ago

Directorul uneia dintre cele mai temute inchisori din Columbia, asasinat dupa ce fusese amenintat cu moartea de catre detinuti

Directorul inchisorii La Modelo, una dintre principalele unitati penitenciare din Columbia, a fost asasinat joi…

27 de minute ago

Traficant de droguri roman, arestat in Spania, odata cu „cea mai mare captura de metamfetamina din istoria tarii”

Politia spaniola a declarat joi ca a confiscat 1,8 tone de metamfetamina de cristal pe…

43 de minute ago

Dupa tentativa de asasinare a premierului slovac Fico, si omologul sau polonez, Donald Tusk, a primit amenintari cu moartea

Premierul polonez Donald Tusk a scris joi pe X ca a primit amenintari cu moartea…

O oră ago