Categories: externe

Austriecii cer sanctionarea PSD, dupa delirul anti-european al lui Dragnea: A mers prea departe!

Un lider al Partidului Popular (OVP), formatiunea de centru-dreapta condusa de cancelarul austriac Sebastian Kurz, a cerut luni Partidului Social-Democrat (SPO, de opozitie) sa depuna la Grupul Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European o motiune de sanctionare a PSD.

Karl Nehammer, secretarul general al Partidului Popular austriac (OVP), formatiune membra a Partidului Popular European (PPE), s-a declarat deranjat de afirmatii facute de Liviu Dragnea, liderul Partidului Social-Democrat, care a declarat ca Romania a aderat la UE „pentru o viata mai buna”, nu pentru a intoarcerea la „frica si teroare”.

„Aceste afirmatii merg prea departe”, a declarat deputatul Karl Nehammer, citat de agentia de presa APA si de publicatia Tiroler Tageszeitung, potrivit Mediafax.

Social-democratii din Romania au adoptat o serie de pozitii care intra in contradictie cu valorile europene, acuza Karl Nehammer, denuntand „violente la adresa jurnalistilor” si „ingerinte asupra sistemului judiciar”. Karl Nehammer le-a cerut liderilor social-democrati din Austria, Pamela Rendi-Wagner si Andreas Schieder, sa depuna o motiune la Grupul Socialistilor si Democratilor din PE pentru sanctionarea PSD.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat sambata, la Slobozia, ca romanii au vrut in Uniunea Europeana pentru o viata mai buna si pentru libertate, nu pentru a se intoarce la frica si teroare.

„Sunt un european convins si un proamerican mult mai convins. Noi am vrut sa intram in Uniunea Europeana pentru o viata mai buna, pentru mai multa libertate, nu pentru a ne intoarce la frica si teroare. Am vrut sa intram in UE pentru a avea acces la dezvoltare si a avea un minim respect. Nu cerem mai mult respect decat dam noi, decat oferim noi. Ne-am purtat si ne purtam frumos in continuare.

Cerem doar dreptul de a fi ascultati si a pune pe masa niste argumente. Nu se poate ca tot ceea spunem noi, tot ceea ce facem noi sa fie criticat, lovit blocat si ce spun ceilalti, care inseamna o lista intreaga de minciuni, sa fie luat de bune, fara o minima verificare. Este mult ceea ce cerem, este mult ca ne dorim si noi micul nostru colt de lume?” a spus Dragnea.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Operatiunea „Podul Crimeii”. Moscova dezvaluie ca ucrainenii au folosit combustibil solid de racheta in atacul asupra podului

Ziarul rusesc Kommersant, citand surse din cadrul investigatiei, a dat publicitatii modul in care fortele…

3 ore ago

ONU trage un semnal de alarma cu privire la noi legi din Spania care ar putea reabilita epoca Franco

Noile legi propuse de guvernele de coalitie regionala de dreapta si de extrema dreapta din…

5 ore ago

Super-dronele care vor ajunge in Ucraina din SUA. Sunt inarmate cu mitraliere de 5,56 mm sau cu rachete

SUA vor transfera Ucrainei drone de atac avansate cu arme de foc la bordul lor,…

2 ore ago

Peste 70 de pasageri ai unui zbor Mauritius – Germania au dezvoltat simptome de toxiinfectie alimentara. Serviciile medicale de urgenta i-au asteptat la Frankfurt

Pasagerii companiei aeriene Condor, care calatoreau din Mauritius in Germania au fost asteptati, joi, la…

5 ore ago

Italia interzice „puppy yoga” dupa presupuse maltratari ale catelusilor

Ministerul italian al Sanatatii a decis interzicerea utilizarii catelusilor in studiourile care ofera cursuri de…

6 ore ago