externe

Mai multi marinari britanici au ajuns la spital dupa ce au baut apa „contaminata”

Mai multi marinari britanici de pe HMS Portland au fost transportati la spital dupa ce nava lor a suferit o „problema” la unul dintre sistemele de apa dulce. HMS Portland a fost fortat sa se intoarca la Baza Navala Portsmouth in urma incidentului, iar o investigatie este acum in curs, potrivit Sky News.

Apa potabila de la bordul navei a fost contaminata, ceea ce se poate datora unei erori umane care implica sistemul de curatare. Se crede ca sistemul de curatare la alimentarea cu apa ar fi putut curge in mod gresit.

In urma incidentului, „un numar mic de oameni a fost dus la spital ca masura de precautie, iar HMS Richmond i-a preluat atributiile pentru a acoperi orice situatie”, a anuntat un purtator de cuvant al Marinei Regale.

HMS Portland, lansata in 1999, si care a trecut printr-o renovare majora in 2021, este specializata in operatiuni de razboi de suprafata, precum si in vanatoarea de submarine, potrivit site-ului web al marinei.

Luna trecuta, fregata de tip 23 a urmarit miscarile navei de razboi rusesti Amiral Gorshkov si a petrolierului Kama, care o insotea, in timp ce navigau in apele internationale din apropierea Regatului Unit.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Tatal lui Adrian Sarbu a fost gasit injunghiat in stomac in baie. El are 95 de ani – Surse

Tatal lui Adrian Sarbu a fost gasit, marti, cu o plaga in stomac in baia…

20 de minute ago

Propagandistii Kremlinului sustin ca Occidentul a pierdut Razboiul Rece: „Finlanda si-a mentinut existenta datorita Uniunii Sovietice”

Directorul general al studioului de film Mosfilm, Karen Sahnazarov, sustine ca Uniunea Sovietica a castigat…

13 minute ago

Rata anuala a inflatiei a coborat la 5,9% in aprilie 2024

Rata anuala a inflatiei a coborat in luna aprilie 2024 la 5,9%, de la 6,61%…

8 minute ago

Epurarile continua la Moscova: seful de personal din Ministerul Apararii, Iuri Kuznetov, unul dintre apropiatii fostului ministru Soigu, a fost arestat de FSB la 5 dimineata

Generalul-locotenent Iuri Kuznetov, seful Directiei principale de personal din cadrul Ministerului rus al Apararii, a…

26 de minute ago

D’ale coalitiei: candidatul PSD la o primarie din Vaslui a batut un alegator in varsta de 76 de ani dupa ce acesta i-a spus in fata ca va vota cu PNL

Candidatul PSD la primaria comunei vasluiene Oltenesti, Vasile Chirvase,a fost atat de suparat pe un…

56 de minute ago