externe

Mai multi pasageri ai zborului Singapore Airlines, afectat de turbulente, au ramas in spital la terapie intensiva cu leziuni ale creierului si ale coloanei vertebrale

Pasagerii si echipajul de la bordul aeronavei Singapore Airlines afectat de turbulente extreme deasupra Asiei au suferit leziuni ale craniului, creierului si coloanei vertebrale, a declarat directorul unui spital din Bangkok, potrivit The Guardian.

Douazeci de persoane au ramas la terapie intensiva in capitala thailandeza, unde zborul SQ321 a efectuat marti o aterizare de urgenta. Printre acestia se numara sase britanici, sase malaezieni, trei australieni, doi singaporezi si cate o persoana din Hong Kong, Noua Zeelanda si Filipine, a spus el.

Boeingul 777-300ER a lovit ceea ce un oficial al companiei aeriene a descris drept „turbulente extreme bruste” deasupra Myanmar, aruncand pasagerii si echipajul prin cabina, unii izbindu-se de tavan.

Un britanic in varsta de 73 de ani a murit si 104 persoane au fost ranite in avionul cu care transporta 211 pasageri si 18 membri ai echipajului de la Londra la Singapore.

Adinun Kittiratanapaibool, directorul spitalului Samitivej Srinakarin din Bangkok, a declarat ca personalul sau trateaza sase persoane pentru leziuni ale craniului si creierului, 22 pentru leziuni ale coloanei vertebrale si 13 pentru leziuni osoase, musculare si de alta natura. „Nu am tratat niciodata oameni cu astfel de rani cauzate de turbulente”, le-a spus el reporterilor.

Au fost deja efectuate saptesprezece interventii chirurgicale – noua interventii chirurgicale la nivelul coloanei vertebrale si opt pentru alte leziuni, a spus el.

Intrebat despre prognosticul celor mai grave cazuri, Adinun a spus ca este prea devreme pentru a putea spune daca vreunul ar putea suferi paralizie permanenta, iar medicii trebuie sa observe daca functia musculara si-a revenit dupa operatie.

Ranitii au varste cuprinse intre doi si 83 de ani, a adaugat el.

Noua dintre cei 16 malaezieni care se aflau in aeronava sunt tratati la spitalul din Bangkok, a declarat ambasadorul tarii in Thailanda. „Cinci dintre ei sunt in ATI si sub observatie, iar o victima este in sectia normala. Toti sunt intr-o stare stabila, insa unul este in stare critica. Are multiple rani la cap, spate si picior. Este un membru al echipajului”, a spus Jojie Samuel.

Directorul executiv al Singapore Airlines, Goh Choon Phong, si-a cerut scuze pentru „experienta traumatizanta” si a transmis condoleante familiei decedatului.

Fotografiile facute in interiorul avionului dupa ce acesta a aterizat la Bangkok arata haosul din cabina presarata cu mancare, bauturi si bagaje si cu masti de oxigen atarnand de tavan.

O aeronava a dus miercuri 131 de pasageri si 12 membri ai echipajului la aeroportul Changi din Singapore pentru a-si continua calatoria sau pentru a se intoarce acasa.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

DNA l-a prins pe seful IPJ Cluj ca si-a folosit nevasta pentru a scapa de o amenda de circulatie. Politistii de la rutiera sunt si ei anchetati

Surse judiciare au prezentat detalii pentru aktual24.ro in legatura cu cazul chestorului Mihai Rus, seful…

3 ore ago

Razbunarea Chinei. Beijingul lanseaza o ancheta antidumping privind importurile de carne de porc din UE

China a anuntat luni ca a lansat o investigatie antidumping privind importurile de carne de…

17 minute ago

Noua strategie militara a Rusiei, panicata ca vin avioanele F-16 in Ucraina. Seful armatei Ucrainei: „Timpul va juca in favoarea noastra dupa ce vor sosi noile arme”

Ucraina a declarat ca fortele rusesti isi intensifica atacurile si incearca sa castige mai mult…

33 de minute ago

UE a prelungit cu inca un an sanctiunile pentru anexarea Crimeei de catre Rusia

La 17 iunie, Consiliul UE a decis sa prelungeasca sanctiunile introduse de Uniunea Europeana ca…

32 de minute ago

„Premiera mondiala”. Parisul va testa taxiurile zburatoare in timpul Jocurilor Olimpice – Video

Taxiurile zburatoare vor fi testate deasupra Parisului in timpul Jocurilor Olimpice din 2024, a anuntat…

O oră ago