„Mai puteti sta in aceeasi sala, in aceeasi cladire cu Tudorel Toader?”. Universitar din Cluj, apel catre universitarii din Iasi

news

Ciprian Mihali, profesor de filosofie la Universitatea „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca, face un apel catre colegii sai din cadrul Universitatii „Al. I . Cuza” din Iasi sa il revoce si ei pe Tudorel Toader din functia de rector.

„Distinsi colegi profesori si studenti de la UAIC, va mai puteti imagina in aceeasi sala, in aceeasi cladire si in aceeasi universitate cu TT?”, a scris Mihali pe Facebook.

Un apel similar a fost lansat si de jurnalistul Cezar Padurariu. El spune ca prezenta acestuia in aceasta functie aduce universitatii „prejudicii de imagine”.

„In timpul acesta, numitul Toader Tudorel este in continuare rector al Universitatii ‘Al. I. Cuza’ din Iasi. Senatul universitatii, format din vreo 90 de oameni, poate sa-l demita printr-un referat initiat de o treime si aprobat prin votul a doua treimi din membri. Se pot invoca considerente de prejudiciu de imagine si de incompatibilitate morala cu functia.

Chiar se poate argumenta pe tema moralitatii indoielnice, poate izbandi un astfel de demers. Asa ca, dragi universitari ieseni, a cam venit momentul sa scoateti capul din nisip daca nu va este indiferent cum veti intra in istorie. Nu mai zic ca ar fi un boost de imagine fantastic pentru institutia la care ar trebui sa fiti mandri ca lucrati”, a scris Cezar Padurariu pe Facebook.

Decizia lui Tudorel Toader de a solicita revocarea lui Augustin Lazar pe baza unor considerente arbitrare a starnit o ampla revolta in societate.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: