“Mai putini, dar mai curajosi”. Teleormanul se ridica, protest in inima taramului lui Dragnea: „Venim si la Bucuresti”

news

Grefierii de la Judecatorii Zimnicea se alatura protestului national si anunta ca vor fi in greva japoneza pe durata nedeterminata.

Grefierii din Zimnicea se declara “mai putini, dar mai curajosi”, scrie Liber in Teleorman.

In perioada derularii protestului, grefierii din Zimnicea vor purta banderole albe. Potrivit unora dintre protestari, manifestarea este una nationala, insa doar cei din Zimnicea au avut curajul sa se ridice la nivelul judetului Teleorman.

“Vineri, pe data de 15 este un miting in Bucuresti, unde vom participa. Noi oricum sustinem aceste proteste. In primul rand, este vorba de statutul profesiei noastre. Noi nu stim nici acum de cine apartinem, nu suntem ai nimanui, deci nu stim nimic despre noi. Avem nevoie de reanalizarea schemelor de personal, suntem foarte putini”, au declarat reprezentanti ai grefierilor.

In plus, grefierii din Zimnicea spun ca starea instantelor este deplorabila, ca ei poarta de zeci de ani robele celor care i-au precedat si ca munca lor suplimentara nu este nici recompensata, nici recuperata prin zile libere. Ei se plang de o situatie care dureaza de zeci de ani si pur si simplu n-o mai pot tolera.

Luni, 11 martie 2019, intreg corpul profesional al personalului auxiliar de specialitate si conex va intra in protest, la nivel national, prin purtarea unei banderole albe, potrivit unui comunicat de presa.

Vineri va avea loc un ”protest de amploare” in Piata Victoriei, urmat de refuzul muncii suplimentare in instante si parchete, incepand cu data de 18 martie 2019

„Nu se vorbeste despre personalul auxiliar de specialitate si conex – cea mai numeroasa categorie profesionala din sistem, aproximativ 8000 de oameni, care, de mai bine de 3 ani de zile, incearca pe calea dialogului social sa atraga atentia factorilor de decizie despre problemele cu care se confrunta, volumul de activitate si necesitatea suplimentarii corespunzatoare a schemelor de personal, conditiile de munca in care se desfasoara activitatea, necesitatea elaborarii unui nou statut pentru profesie care sa recunoasca atributiile efective ale grefierilor, precum si noi regulamente interne care sa corespunda realitatilor din instante si parchete, toate acestea transpuse intr-o salarizare corespunzatoare, dar, mai ales, unitara.

Or, activitatea de judecata sau de urmarire penala se desfasoara, in proportie de aproximativ 80%, prin grija si mijlocirea grefierilor”, afirma sindicatele grefierilor.

Comentarii: