Mai rar ceva atat de penibil si de rusinos. Carmen Dan, prinsa cu minciuna de un secretar de stat din Germania – Video

politica

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat joi ca Schengen este o tema importanta pe agenda reuniunii informale a ministrilor justitiei si afacerilor interne din statele UE. Insa un secretar de stat din Germania, prezent la reuniune, a negat ca aceasta tema a fost inclusa de Cramen Dan pe agenda.

„Referitor la Schengen. Am inclus pe agenda noastra aceasta tema importanta nu doar pentru ca este o tema de interes pentru Romania si Bulgaria, ci si pentru ca ea se refera si la alte aspecte importante, cum ar fi mentinerea controalelor la frontierele interne pentru perioade lungi de timp. Este adevarat, in Europa au avut o serie de evenimente si ma refer la numeroase atacuri teroriste care au pus in pericol siguranta cetatenilor din unele state membre si tocmai de aceea trebuie sa identificam un echilibru intre mentinerea securitatii si sigurantei acestor cetateni din statele expuse riscului terorist si presiunii migratorii si valoarea fundamentala care este reprezentata de catre spatiul european de libera circulatie”, a afirmat ministrul de Interne inaintea reuniunii care are loc la Palatul Parlamentului.

Secretarul de stat Stephan Meyer (Germania) a negat insa ca tema accederii in Schengen a fost inclusa de Carmen Dan pe agenda discutiilor:

„Subiectul includerii Romaniei si Bulgariei in spatiul Schemgem nu este pe agenda oficiala a acestei reuniuni informale. Nu a fost inclus pe agenda de catre presedintia romana asa ca nu vom vorbi despre acest subiect”, a declarat Meyer.

Reuniunea informala a ministrilor justitiei si afacerilor interne are loc joi si vineri la Palatul Parlamentului.

Mai mult despre: ,

Comentarii: