MAI solicita prelungirea votarii dupa ora 21.00 in sectiile unde sunt cozi mari

news

Ministerul Afacerilor Interne a cerut, duminica, printr-o nota adresata Biroului Electoral Central (BEC), prelungirea votarii dupa ora 21.00 in sectiile de votare unde procesul a fost ingreunat din cauza masurilor anti-COVID-19.

MAI a solicitat BEC prelungirea votului dupa ora 21.00 acolo unde vor fi persoane in apropierea sectiilor care vor dori sa voteze.

”Tinand cont de ingreunarea exercitarii votului pentru respectarea masurilor de protectie sanitara, va adresam rugamintea sa analizati si sa dispuneti posibilitatea prelungirii votarii dupa ora 21.00, acolo unde exista persoane care asteapta in proximitatea localului sectiei de votare (curtea exterioara a localului, alei si trotuare) si doresc sa isi exercite dreptul de vot”, cere MAI, intr-o nota semnata de secretarul de stat Gheorghe Sorescu, transmite Mediafax.

Potrivit adresei inaintate BEC, solicitarea vine dupa ce in mass-media au aparut informatii referitoare „la unele situatii punctuale existente la nivelul sectiilor de votare generate de masurile necesare in contextul pandemiei COVID-19”.

Mai mult despre:

Comentarii: