externe

Maia Sandu atentioneaza Ambasada Rusiei la Chisinau ca „serviciile noastre secrete” stiu ca institutiile moldovenesti sunt interceptate

Presedinta Maia Sandu a reactionat marti la dezvaluirile facute intr-o investigatie jurnalistica potrivit careia reprezentantii ambasadei Rusiei la Chisinau sunt implicati in actiuni de interceptare a institutiilor statului moldovean prin intermediul antenelor montate pe acoperisul ambasadei, scrie NewsMaker.

„Serviciile noastre cunosc aceste informatii si la momentul potrivit o sa vina cu mai multe detalii si inclusiv cu solutii pentru aceasta problema”, a declarat Maia Sandu.

Din materialul jurnalistic amintit reiese ca numarul dispozitivelor de pe acoperisul Ambasadei Rusiei continua sa creasca. O activitate intensa a fost observata pe ambasada inaintea alegerilor parlamentare si prezidentiale din Republica Moldova, precum si in timpul Summitului Comunitatii Politice Europene.

Dispozitivele in cauza pot intercepta convorbiri telefonice dar si comunicatii radio. Ancheta a mai dezvaluit ca agentii serviciilor secrete rusesti care coordoneaza interceptarile sunt schimbati la 2-3 ani, iar sotiile lor duc hard disk-urile cu informatii la Moscova.

Pe aceeasi tema, Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene (MAEIE) l-a convocat pe ambasadorul Rusiei in Republica Moldova, Oleg Vasnetov, pentru explicatii. Totodata, autoritatile „vor analiza mai multe optiuni de reactie”.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Zaharova, delir: „Din punct de vedere istoric, limba moldoveneasca este mai veche decat limba romana”. Maia Sandu, acuzata de „nazism”

Politica presedintei Republicii Moldova, Maia Sandu, este comparabila cu experimentele celui de-al Treilea Reich in…

45 de minute ago

Coalitie guvernamentala cu extrema dreapta in Croatia. Conservatorii ii aduc la putere pe AUR-istii locali

Conservatorii la guvernare ai Croatiei au facut miercuri un pas important, formand o coalitie cu…

16 minute ago

„Nemurirea digitala”. Invierea digitala a mortilor cu ajutorul AI ridica preocupari etice

Progresele AI deschid calea pentru o noua oportunitate de reconectare cu cei dragi care au…

56 de minute ago

Putin, paralel cu realitatea la parada de 9 Mai. Invadatorul Ucrainei acuza Occidentul de „revansism, colonialism si starnirea de conflicte regionale”

Presedintele rus Vladimir Putin a tinut joi un discurs sfidator, criticand Ucraina si aliatii sai…

O oră ago