externe

Un locuitor din Viborg, Rusia, a fost condamnat la 13 ani de inchisoare pentru ca a planuit sa incendieze biroul de inrolare

Tribunalul militar al celui de-al doilea district de vest l-a condamnat pe Eldar Voskresensky, rezident in Vyborg, la 13 ani de inchisoare pentru tentativa de act terorist. Acesta a fost acuzat de „tentativa de incendiere a unui birou de inrolare militara”, scrie Meduza.

Potrivit tribunalului, in iunie 2022, Voskresenski, „urmarind un scop egoist si avand o atitudine personala antisociala”, a vrut sa dea foc cladirii administrative a comisariatului militar din Viborg din regiunea Leningrad.

Organizatorul atacului a fost Iuri Zagurskih, care ar fi „conlucrat cu o persoana neidentificata din Ucraina”. In februarie 2023, acesta a fost condamnat la 11 ani de inchisoare pentru „organizarea unui atac terorist”.

Partenerul lui Voskresenski a fost Evgheni Lagoida, care, in aprilie, a fost condamnat la sase ani de inchisoare pentru aceleasi acuzatii.

Procurorii au spus ca Voskresenski si Lagoida venisera noaptea la biroul de inrolare militara cu un dispozitiv incendiar artizanal, pe care voiau sa-l „arunce in perimetrul cladirii”. „Nu si-au putut duce planul la indeplinire, deoarece au vazut paznicul, s-au temut ca vor fi arestati si au fugit de la locul faptei”, se arata in verdict.

Voskresenski nu a marturisit, dar instanta a considerat ca acuzatiile au fost dovedite.

Potrivit Mediazona, pana la inceputul lunii aprilie 2023, in Rusia au fost inregistrate cel putin 94 de atacuri incendiare de la inceputul invaziei Ucrainei, in 70 de cazuri tintele fiind centre de recrutare militara si birouri de inrolare.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Este oficial: Rusia a declansat un razboi electronic de bruiaj pe teritoriul Romaniei, afectand semnalele GPS din Moldova din Dobrogea

Rusia a declansat un razboi electronic nu doar in partea de nord a continentului, vizand…

20 de minute ago

„Nu voi mai bea niciodata apa de la robinet”. Zeci de persoane din Marea Britanie s-au imbolnavit dupa ce au baut apa contaminata cu un mic parazit

Cel putin 46 de persoane din Brixham (Marea Britanie) si zone invecinate au fost confirmate…

17 minute ago

Ceata densa si vechimea elicopterului – principalele cauze ale accidentului in care a murit presedintele iranian. Implicarea Mossad – total exclusa

Presedintele si ministrul de externe al Iranului au fost oficial declarati morti, dupa ce agentiile…

2 ore ago

Pregatiri pentru prezidentiale, Ciuca isi lanseaza cartea “Un ostas in slujba tarii”: „De cand ma stiu mi-a placut sa pescuiesc”

Presedintele PNL a anuntat, luni, pe site-ul personal, ca in luna iunie isi va lansa…

30 de minute ago

Ryanair anunta ca isi scumpeste din nou biletele. Compania se asteapta la un profit de 2 miliarde de euro in 2024

Compania aeriana irlandeza Ryanair a raportat luni o crestere cu 34% a profitului anual, la…

37 de minute ago

Premierul estonian: „Antrenarea soldatilor cu instructori NATO in Ucraina nu duce la escaladarea razboiului”

Temerile aliatilor NATO ca trimiterea de trupe in Ucraina pentru instruirea soldatilor din aceasta tara…

O oră ago