externe

Maia Sandu s-a intalnit din nou cu cancelarul Germaniei: „Am reiterat aprecierea noastra pentru asistenta oferita, in special in sectoarele energiei si apararii”

Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut miercuri o noua intalnire cu cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, de data aceasta la Davos.

„A fost o placere sa il salut pe cancelarul Olaf Scholz la Davos. Incurajata de sprijinul ferm al Germaniei pentru Moldova, am reiterat aprecierea noastra pentru asistenta oferita, in special in sectoarele energiei si apararii”, a transmis Maia Sandu.

Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a vorbit in cadrul Forumului Economic Mondial, organizat in Elvetia despre securitatea din Europa, in contextul agresiunii Rusiei fata de Ucraina, precum si despre modul in care este afectata Moldova, a transmis Presedintia Moldovei.

In prima zi la Davos, ea a participat la o discutie despre efectele razboiului din Ucraina asupra statelor europene si despre solutiile pentru consolidarea rezilientei tarilor din regiune. Maia Sandu a subliniat ca, una dintre aceste consecinte este si criza energetica, pe care Moldova o remediaza, inclusiv prin reducerea dependentei de gazul rusesc, insa mai exista si alte probleme amplificate de catre razboiul dus de Rusia.

„Propaganda si dezinformarea sunt mari probleme in tara noastra, dar consider ca acestea reprezinta o problema pentru mai multe tari si trebuie sa invatam impreuna cum sa fim mai eficienti in contracararea lor”, a spus Sandu.

In cea de-a doua zi, Presedinta Maia Sandu a participat la un eveniment organizat de Casa Ucrainei din Davos, unde s-a discutat despre cum Ucraina poate fi sustinuta si reconstruita prin intermediul investitiilor, atat pe timp de razboi, dar si atunci cand pacea va fi restabilita. Sefa statului a subliniat ca, intreaga lume democratica trebuie sa sustina Ucraina sa invinga si a vorbit despre proiectele comune in domeniul energeticii si infrastructurii rutiere care pot prezenta interes pentru investitori.

Tot miercuri, in cadrul panelului dedicat liderismului Europei intr-o lume fragmentata, afectata de razboi, Maia Sandu a accentuat ca solidaritatea de care a dat dovada Uniunea Europeana in contextul crizelor agravate de razboiul din Ucraina, i-au permis Europei sa reziste, sa-si intareasca rezilienta si sa demonstreze ca valorile democratiei si libertatii pot fi aparate.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Rachete Patriot pentru Ucraina, Ciolacu nu mai recunoaste ce a spus acum doua zile

Premierul PSD Marcel Ciolacu si-a schimbat pozitia in legatura cu eventuala trimitere a uunui sistem…

5 minute ago

Fostul sef al serviciilor de informatii, Nikolai Patrusev, va ocupa pozitia de consilier al lui Putin

Fostul secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei, destituit de Vladimir Putin, Nikolai Patrusev, va…

18 minute ago

Piedone o acuza pe Anca Alexandrescu ca a luat spaga: „Vrei sa spun eu despre traistele tale pe care le-ai carat?” – Video

Scandal in direct la Realitatea Plus, luni seara, intre o realizatoare a postului, Anca Alexandrescu,…

2 ore ago

Propagandistii Kremlinului sustin ca Occidentul a pierdut Razboiul Rece: „Finlanda si-a mentinut existenta datorita Uniunii Sovietice”

Directorul general al studioului de film Mosfilm, Karen Sahnazarov, sustine ca Uniunea Sovietica a castigat…

3 ore ago

Diana Sosoaca, discurs legionar in plenul Parlamentului: „Iudeo-bolsevicii au omorat peste 800.000 de romani in temnitele comuniste”

Senatoarea Diana Sosoaca a sustinut, marti, 14 mai, in Parlament, cu ocazia „Zilei solidaritatii si…

O oră ago