Maimutele cu ghioage de la PSD si AUR sau cum sa frangi visele tinerilor absolventi de la UNARTE

opinii

Expozitia unor tineri absolventi ai sectiei Sculptura din cadrul Universitatii Nationale de Arte, gazduita de Primaria Sector 1, a declansat un sinistru concurs intre liderii PSD si AUR de condamnare a modului in care studentii au ales sa se exprime. Ciolacu si George Simion dau cu ciocanele in sculpturi crezand ca astfel o lovesc pe adversara lor, Clotilde Armand, insa adevaratele victime sunt altele. Inca o data se arata cat de toxici si retrograzi sunt cei doi lideri politici.

„Arta progresista neomarxista. A rezolvat dna Armand problema gunoaielor si a burselor, asta mai ramasese facut… jalnic”, a scris criticul de arta Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook, comentand expozitia tinerilor absolventi.

„E fix in trendul mondial impus de un soi de secta de stricati la cap care a pervertit conceptul de normalitate si a reusit sa dea omenirea cu curu-n sus”, a preluat apoi Ciutacu noile teze despre arta ale stapanului sau politic, Ciolacu.

AUR, de teama ca va ramane de caruta in lupta pentru apararea sfantului bust al femeii romance, sare sa ii smulga ciocanul lui Ciolacu. „Creaturi desprinse din imaginatia unui anarhist pe steroizi”, a statuat si rafinatul critic de arta George Simion despre sanii dezgoliti din sediul primariei.

O competitia lor de a arata poporului care este mai mare aparator al valorilor traditionale, lasate fara sutien de satanista frantuzoaica, ciocanarii Ciolacu si Simion nu vad o clipa in cine lovesc de fapt. Si care sunt consecintele actiunilor lor.

Expozitia respectiva nu a fost alcatuita din piese aduse de Clotilde Armand din beciul neomarxist al lui Soros pentru a murdari intentionat sfantul pamant romanesc ci a fost organizata la rugamintea absolventilor si profesorilor sectiei de Sculptura din cadrul Universitatii Nationale de Arte. Cu totii romani. Tinerii nu au avut unde sa isi expuna creatiile asa ca primarul le-a oferit spatiul din primarie. O relatie de normalitate intre oameni din comunitate si alesul comunitatii, ce conspiratie este aici, ce plan satanist s-ar ascunde in spate?

Haideti sa facem un mic exercitiu de imaginatie, oare ce simt acum tinerii absolventi care si-au expus sculpturile in holul primariei Sectorului 1? Pentru fiecare exponat s-a muncit greu, foarte greu, probabil ca a durat luni de zile pentru a fi realizat. Au fost temeri mari ca nu ajung banii pentru materiale, poate ca si parintii au ajutat cu bani („mama, eu mor daca nu-mi termin lucrarea”). Apoi trebuiau gasite cele mai potrivite materiale, cautari, alergatura, zile pierdute in infernalul trafic bucurestean. Si incet, din mainile lor, zi de zi si noapte de noapte, incepea sa prinda forma „minunea”. Fiecare creatie are viata pentru ca poarta o bucatica din sufletul lui celui care a zamislit-o. Si ce bucurie mare a fost apoi cand s-a gasit un loc unde sa poata fi amplasata intruparea viziunilor, viselor, asteptarilor. Sa vada cat mai multi oameni si poate unii dintre ei sa inteleaga.

Cu siguranta ca toti tinerii care expun acum in holul Primariei Sectorului 1 si-au dus acolo prietenii, parintii, bunicii chiar, pentru a le arata plini de mandrie ce au creat: „Asta e a mea, iti place?”.

Dupa cum am vazut, liderului socialist si pro-european Ciolacu nu i-a placut deloc, a scuipat scarbit pe toate, de-a valma. Nu au camesa traditionala si sunt sataniste, nu au legatura cu poporul roman pentru ca sunt frantuzite. Si viziunea liderului partidului care a castigat alegerile si care controleaza agenda mediatica s-a rostogolit si a crescut tot mai mult, rostogolindu-se si strivind si sufletul tanarului care statea in sala cu statui privind cu inima zbatandu-i-se in gat la reactiile oamenilor in fata creatiei sale.

Nimic nu poate explica mai bine plecarea furioasa a lui Brancusi din Romania ca aceasta intamplare cu maimute cu ghioage in fata statuilor din Primaria Sector 1.

Conform unui comunicat al Primariei Sector 1, artistii tineri prezenti in expozitie sunt Mihaela Eftimie (n. 1995), Emil Cristian Ghita (n. 1987), Radu Panait (n. 1985), Daniel Petria (n. 1997), Adrian Piorescu (n. 1997), Alexandru Ranga (n. 1995), Maria Raducanu (n. 1988), Stefan Siminic (n. 1994), Teodor Siminic (n. 1990), Irina Tanase (n. 1998), Adriana Untilov (n. 1983), Matei Ulmeanu (n. 1988), Florin Zhu (n. 1997).

Mai mult despre: ,

Comentarii: