externe

Majoritatea britanicilor au o parere pozitiva despre imigratie, potrivit unui nou studiu

Un numar tot mai mare de britanici au o parere mai pozitiva fata de imigranti, au aratat cercetatorii, relateaza Euronews.

Sondajul social european (ESS) a constatat ca majoritatea britanicilor au o parere pozitiva despre imigratie, in ciuda incercarilor controversate ale guvernului de a lua masuri drastice impotriva acestui fenomen.

In urma esantionarii atitudinilor la fiecare doi ani, incepand din 2002, studiul a aratat ca perceptia fata de imigranti a devenit mult mai favorabila in ultimele doua decenii.

In ceea ce priveste impactul imigratiei asupra Marii Britanii, majoritatea celor intervievati de ESS anul trecut (59%) au declarat ca aceasta are un efect pozitiv asupra economiei – fata de 17% in 2002.

Sentimente similare au fost exprimate in ceea ce priveste imbogatirea vietii culturale (in crestere de la 33% in 2002 la 58% in 2022) si transformarea tarii intr-un loc mai bun (de la 20% la 56% in aceeasi perioada).

Ramanand relativ stabile intre 2002 si 2014, rezultatele au aratat ca atitudinile fata de imigranti au devenit mai pozitive intre 2016 si 2022.

In 2002, sondajul ESS a constatat ca 8% dintre respondenti considerau ca persoanele de „rasa sau grup etnic diferit de cel majoritar” ar trebui sa fie admise in tara.

Acest procent a sarit la 34% in 2022.

In timp ce sustinatorii Partidului Laburist de centru-stanga s-au dovedit a avea opinii mult mai favorabile cu privire la imigratie, o schimbare pozitiva a fost observata si in randul alegatorilor conservatori de dreapta.

Migratia globala in Marea Britanie a atins cel mai ridicat nivel inregistrat vreodata in 2022, a anuntat in luna mai Oficiul National de Statistica.

„Se pare ca problema imigratiei va ramane probabil pe primele pagini pentru o perioada de timp si ar putea deveni un camp de lupta cheie la urmatoarele alegeri generale”, a declarat Alun Humphrey, de la Centrul National pentru Cercetare Sociala, care a contribuit la coordonarea sondajului.

Cercetarea a fost realizata intre august 2021 si septembrie 2022 si au participat 1.149 de persoane.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Alegeri scumpe la Vaslui: primarul din comuna Pogonesti a alocat 7.000 de euro doar pentru hartia igienica si sapunul din cele doua sectii de votare

Consilierii locali din comuna vasluiana Pogonesti urmeaza sa dezbata si sa voteze in sedinta de…

13 minute ago

Scriitorul care a vrut sa-l ucida pe premierul slovac Fico nu a actionat singur: la doua ore dupa incident cineva a sters toate mesajele sale de pe internet

Potrivit ministrului de Interne de la Bratislava, echipa care investigheaza cazul va cerceta si daca…

43 de minute ago

Scriitorul Salman Rushdie: „Daca ar exista un stat palestinian, ar fi ca un stat taliban, condus de Hamas”

Salman Rushdie, autorul americano-britanic care a supravietuit la limita unui atentat comis in 2022 de…

58 de minute ago

Aproape jumatate dintre cetatenii germani considera ca ajutorul acordat Ucrainei ar trebui redus, ca solutie la criza bugetara

Un procent de 40% dintre cetatenii germani chestionati intr-un sondaj au sugerat reducerea finantarii destinate…

O oră ago

Elicopterul in care se afla presedintele iranian Ebrahim Raisi a fost gasit complet ars – toti pasagerii sunt probabil decedati

Echipele de salvatori nu au detectat luni ''niciun semn'' de viata umana in elicopterul la…

O oră ago