externe

Viktor Orban: „Europa are nevoie de o noua arhitectura de securitate care sa raspunda preocuparilor de securitate ale Ucrainei si sa fie acceptabila pentru Rusia”

UE se confrunta cu provocari serioase in ceea ce priveste dezvoltarea sa viitoare, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban, citat de agentia turca de presa Anadolu.

Luand cuvantul la cel de-al 10-lea summit al Organizatiei Statelor Turkice (OTS), care a avut loc in capitala Kazahstanului, Astana, Orban a declarat ca natiunile europene dezbat daca sa limiteze relatiile cu tarile din Est, inclusiv cu China.

Subliniind sprijinul Ungariei pentru continuarea conexiunilor intre tari, el a numit OTS un „campion al conectivitatii”.

Orban a pledat, de asemenea, pentru crearea unei noi arhitecturi de securitate in Europa care sa raspunda preocuparilor de securitate ale Ucrainei si sa fie acceptabila pentru Rusia.

„Sunt convins ca noua arhitectura de securitate europeana ar trebui sa includa Turcia si, prin Turcia, lumea turca, deoarece fara Turcia, este imposibil sa ne imaginam o arhitectura de securitate europeana care sa aduca o pace durabila si pe termen lung”, a spus el.

Ungaria este angajata in succesul cooperarii turcesti si va continua sa faca tot posibilul pentru a se asigura ca initiativele OTS isi ating obiectivele declarate, a spus el.

OTS, denumita anterior Consiliul Turcic, a fost infiintat in 2009 ca organizatie interguvernamentala formata din tari turcice independente proeminente.

Membrii sai sunt Turcia, Azerbaidjan, Kazahstan, Kargazstan si Uzbekistan, in timp ce Ungaria, Turkmenistan si Republica Turca a Ciprului de Nord au statut de observator.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

14 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

14 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

14 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

4 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

14 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

14 ore ago