Malin Bot anunta un amplu protest la Bruxelles: „Cerem autoritatilor europene observatori speciali pentru a preveni frauda la alegeri”

news

Malin Bot anunta ca in data de 4 mai va fi organizat un protest la Bruxelles la care vor participa romani din Belgia si din diaspora. Manifestantii vor solicita „observatori speciali” la alegerile pentru europarlamentare si mai multe sectii de vot in diaspora.

Protestul va avea loc cu trei saptamani inainte de alegerile europarlamentare.

„Protestul de la Bruxelles este in 4 mai, intre orele 14. 00 si 17.00, vrem sa facem un mars de la Comisia Europeana, la Parlamentul European. Trei mesaje vom da:

1. Romanii din #diaspora sustin drumul european al Romaniei si in ajunul sarbatorii de 5 mai, Ziua Europei, isi afirma valorile occidentale democratice.

2. Mobilizam la vot pe toti cei care se vor uita la noi pe retele sociale.

3. Cerem autoritatilor europene observatori speciali pentru a preveni frauda la alegeri. Cerem autoritatilor romane mai multe sectii de vot in diaspora.

Evenimentul este initiat de comunitatea romanilor din Bruxelles si Acord Diaspora si sunt chemati sa devina organizatori toti cei care au grupuri ale comunitatilor romanesti din diaspora, dar si grupurile civice din Romania”, anunta Malin Bot pe Facebook.

„Dragi prieteni din Belgia. Sunt peste 200.000 de romani in Belgia. Daca mobilizam 10 la suta la acest protest, vom scrie o pagina de istorie”, a adaugat Malin Bot.

Mai mult despre:

Comentarii: