Malin Bot: Blocul de lux unde este barlogul lui Dragnea din Bucuresti si casa conspirativa de peste drum | VIDEO

opinii

Un bloc de lux, a carui valoare e estimata la doua milioane de euro, construit de un misterios ”pensionar”, dar unde locuieste Liviu Dragnea, in Bucuresti, e in centrul unui cerc infractional ciudat plasat pe strada Alexandru Constantinescu din Bucuresti.

Pensionarul-gazda al presedintelui infractor al Camerei Deputatilor este asociat cu un evazionist fiscal care are sediul pe aceeasi strada. La 30 de secunde de barlogul lui Dragnea este sediul unei firme anchetata pentru o frauda uriasa comisa cu vagoane ale CFR Marfa. In aceasta cladire este plasat Dragnea de catre procurorii DNA care ancheteaza o posibila mita de 3,5 milioane de euro.


VIDEO: Barlogul lui Liviu Dragnea.
Aboneaza-te AICI la canalul de YouTube al ziaristului independent Malin BotPeste drum de barlogul lui Dragnea, coincidenta ciudata, este un alt imobil luxos, sediul unei firme unde DNA spune ca seful PSD se intalnea conspirativ cu Alina Bica pentru a-l ajuta pe miliardarul Ioan Niculae sa scape de un dosar DIICOT. Tot acolo, alt imobil luxos, sediul unei firme controlata de un evazionist fiscal.

Acesta e tabloul din jurul resedintei luxoase in care se retrage seara Liviu Dragnea alaturi de concubina lui de 24 de ani. Un barlog despre care Dragnea ar vrea sa nu se vorbeasca deloc. Atunci cand s-a vorbit, reactia sefului infractor al PSD a fost una extrem de agresiva.

Halucinant: Dragnea a facut plangere pentru atentat la siguranta nationala

Despre barlogul lui Dragnea s-a aflat cand publicatia tabloida Can-Can l-a urmarit pe acesta si l-a filmat, intrand seara aici si iesind dimineata.

Ulterior, jurnalistul Mircea Marian a atras atentia pe Facebook cu privire la ciudateniile legate de blocul de lux unde locuieste seful PSD. A fost momentul cand seful PSD si-a iesit din fire si a trecut la amenintari dure, transmise prin ministrul de Interne, secretara Carmen Dan.

Liviu Dragnea a depus o plangere penala pentru ”Art. 368 Instigarea publica, instigare la savarsirea infractiunii de atentat care pune in pericol securitatea nationala – fapta prevazuta de art 401 cod penal, cu referire la art 1-3 din Legea 51/1991 si Art. 401- Atentatul care pune in pericol securitatea nationala”.
O nebunie juridica prin care infractorul-sef al PSD pretindea ca ziaristul Mircea Marian sa fie pedepsit cu peste zece ani de inchisoare. Mircea Marian nu a patit, evident, nimic in urma acestei plangeri aberante, dar nimeni nu a mai vorbit despre blocul de lux unde locuieste Liviu Dragnea.

Internautii s-au distrat copios: Are cabinet dentar la parterul barlogului de lux

Blocul este situat pe strada Alexandru Constantinescu numarul 11 – 13, din zona Domenii din Bucuresti. Este vorba despre o zona de lux aflata in imediata apropiere a Arcului de Triumf, la trei minute cu masina de sediul central PSD. Cladirea este construita pe o suprafata de 605 metri patrati si are patru etaje, cu spatii comerciale la parter si parcare subterana.

Pentru ca universul are simtul umorului, la parterul barlogului lui Dragnea functioneaza o clinica dentara. Acest detaliu a starnit deliciul internautilor, dupa ce am publicat pe retele sociale materialul video pe acest subiect. In bascalie, comentatorii online s-au intrebat de ce nu se imprieteneste seful PSD cu dentistii de la parterul blocului de lux unde locuieste, pentru ca ar avea mare nevoie de ajutorul lor.
Misteriosul domn Emil Mirea

Blocul este in proprietatea unui misterios domn de 62 de ani, pe numele lui Emil Mirea, din Turnu Magurele orasul unde Liviu Dragnea si-a inceput cariera politica si unde este locul lui d bastina.

Pe persoana fizica, Emil Mirea, a obtinut toate documentele de urbanism necesare constructiei, avizele fiind obtinute in iulie 2009. Sursele contactate de mine din zona dezvoltatorilor imobiliari au spus ca apreciaza la minim doua milioane de euro valoarea investitiei.

Certificatul de urbanism aflat in arhivele Primariei Generale a Municipiului Bucuresti, pentru aceasta constructie, ofera detaliile avizarii:

”Vazand documentele emise de:

– Comisia Tehnica de Amenajare a Teritoriului si Urbanism CT ATU – OUA.T a PMB: aviz de urbanism nr. 8/1/3/11.03.2009;
– Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei: aviz nr. 147/2009;
– Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National – Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National a Municipiului Bucuresti: aviz nr. 653/Z/24.06.2009;
– Agentia regionala pentru protectia mediului Bucuresti: decizia nr. 2834/224/2009;
– Comisia de coordonare a PMB: aviz nr. 843627/25/2009;
– Comisia tehnica de circulatie: acord de principiu nr. 8038/2009;
Art.1 Se aproba Planul Urbanistic Zonal str. Alexandru Constantinescu nr. 11 – 13, sector 1 pentru o suprafata S = 600 mp. teren proprietate persoana fizica.
Incadrare In PUZ – Zone construite protejate: terenul se Incadreaza in zona protejata nr. 73 – parcelarea Domenii. Indicatori urbanistici reglementati: POTmax = 40%; CUTmax = 1,8; Hmax = 10 m.
Conditii de construire aprobate: Functiune aprobata: locuinte, functiuni complementare locuirii; Indicatori urbanistici aprobati: POTmax = 48%; CUTmax = 2,2; RmaxH = S + P + 3 – 4E…” se arata in documentul citat.

Interesant este ca Emil Mirea, cel pe numele caruia s-a aprobat constructia si a ridicat blocul cu patru etaje, nu are la vedere surse de venit care sa explice finantarea edificarii acestui bloc de lux.

Ba mai mult, in arhivele Tribunalului Teleorman apare un proces deschis de o persoana cu acest nume, in 2012, care cere recalcularea si majorarea pensiei. Aparent este vorba de aceeasi persoana, ceea ce naste intrebarea fireasca: De ce s-ar judeca cu statul un ”pensionar” care isi permite sa ridice blocuri de milioane de euro in Bucuresti?
Firmele misteriosului domn Mirea sunt pe pierdere si pline de datorii

Misteriosul domn Emil Mirea este, ati ghicit, de loc din Turnu Magurele, locul de bastina al lui Liviu Dragnea, orasul unde acesta si-a inceput ”cariera” politica si unde sunt radacinile lui de baron de Teleorman. Daca vi se pare o coincidenta interesanta ca presedintele infractor al Camerei Drputatilor si-a facut barlog exact in blocul construit de un concetatean, va mai arat si alte coincidente care va vor lasa masca.

Firma de mobila: Un angajat, pierderi si datorii mari

Mirea este asociat in mai multe firme, toate cu datorii uriase. La adresa unde este barlogul lui Dragnea, Mirea a inregistrat si sediul uneia dintre societatiile lui: SC Maxim Living SRL.

O firma plina de datorii, conform datelor de la Registrul Comertului. Acum zece ani, in 2007, firma inregistra datorii in lei echivalente cu 90.217 de euro la cursul din 16 noiembrie 2017.

In anul 2016, ultimul raportat autoritatilor fiscale, firma a inregistrat datorii de 249.000 de euro, la cursul actual. In toti anii precedenti aceasta datorie a crescut incet. Din anul fiscal 2014, firma este declarata la ANAF pe pierdere. In anul 2014 a fost declarata o pierdere de 179 797 de lei, in anul 2015 s-a declarat o pierdere de 77 711 de lei si in 2016 o pierdere de 82.151 lei.

Firma are un singur angajat si are ca obiect de activitate productia si comercializarea de mobila.
Birtul fara niciun angajat, de pe strada de pamant

Misteriosul domn Emil Mirea mai figureaza ca asociat si administrator la o firma fara niciun angajat, MIU IMPEX SRL, al carei obiect de activitate este ”Baruri si alte activitati de servire a bauturilor”, adica un birt din Rosiori de Vede, de pe strada Sfanta Vineri, numarul 130.

La fata locului e o maghernita situata pe o strada de pamant din Rosiori de Vede. Si aceasta firma este declarata cu pierderi in ultimii zece ani fiscali depusi la ANAF. De asemenea, firma a declarat datorii care au crescut constant de la an la an.

Asocierea ciudata cu un evazionist fiscal

Interesant este ca Emil Mirea este asociat cu un evazionist fiscal, in alta firma care are sediul pe aceeasi strada cu barlogul lui Dragnea. Este vorba despre RIVA AMBIENT SRL, cu sediul in Bucuresti, strada Alexandru Constantinescu, numarul 33.

Conform datelor de la Registrul Comertului, aceasta firma ii are ca actionari pe Emil Mirea si pe Cristian Athanasie Penescu. Al doilea nume apare in dosarul Curtii de Apel Bucuresti 87061/299/2015. Dosarul a fost judecat de Sectia I penala si a avut ca obiect: infractiuni de evaziune fiscala (Legea 87/1994, Legea 241/2005), Curtea de Apel a respins pretentiile lui Penescu. Pe fondul cauzei, Penescu fusese inculpat si condamnat de Judecatoria Sectorului 1, la data de 26.11.2014.

Iata solutia insitantei de fond:

Condamna pe inculpatul PENESCU CRISTIAN ATHANASIE la pedeapsa de 8 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de retinere si nevarsare, cu intentie, in cel mult 30 de zile de la scadenta, a sumelor reprezentand impozite sau contributii cu retinere la sursa in forma continuata. (…)

Aplica inculpatului pedeapsa accesorie (…) suspenda conditionat executarea pedepsei pe durata unui termen de incercare de 2 ani si 8 luni, (…) suspenda executarea pedepsei accesorii pe durata suspendarii executarii pedepsei principale. (…)

Admite in parte actiunea civila formulata de partea civila Statul Roman prin Agentia Nationala de Administrare Fiscala si obliga inculpatul PENESCU CRISTIAN ATHANASIE, in solidar cu partea responsabila civilmente SC RESIDENCE TRADING SRL, la plata obligatiilor fiscale accesorii aferente debitului principal de 1.398.160 lei, calculate de la data scadentei pana la data platii efective.

Dispune instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile ale inculpatului si ale partii responsabile civilmente pana la concurenta sumei reprezentand obligatiile fiscale accesorii aferente debitului principal de 1.398.160 lei (…)

Pronuntata in sedinta publica azi, 26.11.2014. Document: Hotarare 827/2014 26.11.2014

Cea mai interesanta coincidenta: Casa conspirativa unde Dragnea promitea functia de Procuror General al Romaniei, sediul firmei care a praduit CFR Marfa

Cea mai interesanta ”coincidenta” legata de barlogul lui Liviu Dragnea, este pe strada Alexandru Constantinescu, la numarul 22. Aici este sediul Tawil Group, care patroneaza si Remat SA Calarasi.

textul continua dupa postarea de pe Facebook ⇒
Un referat DNA arata ca aici se intalnea Liviu Dragnea cu Alina Bica, pentru a discuta cum sa-l ajute pe miliardarul Ioan Niculae care era anchetat de DIICOT. Bica era sefa DIICOT si referatul DNA consemneaza ca era adusa aici de soferul lui Dragnea.

Seful PSD, spune referatul DNA, i-a promis Alinei Bica 3,5 milioane de euro si functia de procuror general al Romaniei daca il ajuta pe Ioan Niculae, care este din Calarasi, sa scape de dosarul de la DIICOT.

”Tawil Group, cea mai mare companie de reciclare a deseurilor feroase si neferoase din Europa de Est, care patroneaza si Remat SA Calarasi, a intrat in vizorul anchetatorilor romani pentru delapidare. Aafacerea, cu un prejudiciu de peste 6 milioane de euro, vizeaza 2.450 de vagoane ale CFR Marfa subevaluate si vandute la fier vechi in beneficiul companiei de pe malul Borcei…” scrie Adevarul AICI.

”In iulie 2015, Directia de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane a anuntat ca politistii au efectuat perchezitiile in cazul mai multor firme, printre care si Tawil Group, cu domeniul de activitate in comertul cu produse feroase. Potrvit procurorilor, Tawil Group s-ar fi aprovizionat cu fier de la mai multe persoane fizice si juridice, fara documente legale, iar pentru a justifica stocul de marfa detinut, ar fi inregistrat achizitii fictive in valoare de 59 de milioane de euro, de la 47 de societati comerciale cu comportament de «tip fantoma» Politistii au descins in 23 iunie 2015 in opt judete, iar 116 persoane au fost duse la audieri, fiind suspecte de evaziune fiscale si spalare de bani, prejudicul produs fiind de 10 milioane de euro… ” informeaza Digi24 AICI.

Dupa actiunea Politiei, Tawil Abbas a emis un comunicat de presa in care si-a prezentat punctul propriu de vedere

”Urmare a actiunilor Politiei Romane, desfasurate in data de 23.06.2015, aceasta intr-un timp extrem de scurt a reusit sa aduca firmele asa-numite „fantoma”, care teoretic nu ar fi trebuit sa existe, reusind astfel sa demonstreze reversul stirilor,, explozive,, din presa scrisa si audiovizuala. Sper ca prin audierea reprezentantilor acestor firme, s-au lamurit suspiciunile cu privire la relatia dintre societatea pe care o administrez si acestea.
Eu, Abbas Tawil, imi desfasor astazi activitatea impreuna cu 750 de angajati, incercand cu totii sa scoatem cheltuielile necesare, intr-un mediu in care este posibil ca o societate, care isi desfasoara activitatile in mod legal, sa fie trasa la raspundere pentru posibile fapte ale furnizorilor, doar pe baza de suspiciune…”

Ancheta s-a extins insa, fiind preluata de DIICOT si in primavara anului 2017 au fost arestati sefii CFR Marfa

„La finele lunii decembrie 2016, CFR MARFA S.A. a scos la licitatie, prin Bursa de Marfuri, un nou lot de vagoane. Despre acest aspect, Tawil Abbas (patronul Remat Calarasi – n.r.) a purtat mai multe discutii cu numnitul Alex Tesoi, reprezentantul Silcotub, rezultand ca rezultatele licitatiei pot fi influentate prin neprezentarea la licitatie. Rezultand ca va astepta pana in luna februarie a anului 2017, cand pretul cerut prin bursa va scadea”, mai spun anchetatorii, citati de Adevaul.

DNA: Dragnea se intalnea cu Bica in sediul Tawil Grup

Sediul Tawil Grup apare intr-un referat DNA prin care se disjunge o cauza noua de coruptie din marele dosar ANRP in care Alina Bica este judecata pentru acte de coruptie.

textul continua dupa postarea de pe Facebook ⇒
Fosta sefa a DIICOT a fost trimisa in judecata pentru o presupusa mita primita in schimbul aprobarii abuzive a unei despagubiri supraevaluata, de 89 de milioane euro, pentru un teren de 13 hectare din Bucuresti. In acest dosar a fost trimis in judecata si Dorin Cocos, care este suspectat ca i-ar fi cerut 10 milioane de euro lui Gheorghe Stelian, pentru a interveni pe langa comisia de la ANRP.

Din acest dosar s-a disjuns un nou dosar de coruptie in care apare adresa pe strada Alexandru Constantinescu, la numarul 22. Referatul care argumenteaza disjungerea este prezentat in detaliu de aktual24.ro.

”In cursul anului 2013, mai exact dupa numirea in functia de procuror-sef DIICOT a numitei Bica Alina Mihaela, intre aceasta si Dragnea Nicolae Liviu, vicepremier al Guvernului Romaniei, au avut loc mai multe intalniri la sediul firmei TAWIL, situat in Bucuresti, pe strada Maresal Alexandru Constantinescu, nr 22.

Dragnea a precizat ca el ar fi de profesie inginer si nu s-ar pricepe la justitie si doreste sa fie consiliat de catre Bica. In acelasi context, Dragnea i-a cerut procurorului-sef DIICOT sa-l sprijine pe Ioan Niculae, inculpat intr-un dosar al DIICOT, in sensul de a rezolva in mod favorabil dosarul acestuia sau, daca nu se putea repede, sa intarzie solutionarea lui pana dupa alegerile prezidentiale, mai exact pana la sosirea unui moment politic favorabil.

Pentru acest serviciu, Dragnea i-a promis lui Bica suma de 3,5 milioane de euro, banii urmand a fi luati de la Ioan Niculae si ulterior inmanati magistratului. Totodata, Dragnea a promis ca o va sprijini sa obtina functia de procuror general al Romaniei in scopul celor mai sus aratate.

Legatura dintre Dragnea Nicolae Liviu si Bica Alina Mihaela se tinea cu ajutorul unor telefoane dedicate numai acestor convorbiri, un telefon fiind la un om de incredere sau sofer al lui Dragnea si celalalt la Bica.

Convorbirile aveau loc numai prin sms-uri, iar la momentul in care se stabileau intalnirile dintre cei doi, respectiv intre omul de incredere al lui Dragnea si Bica, aceasta se deplasa in zona “Rondul Francis” aflat pe strada Ghe. Bratianu si de acolo era preluata de soferul lui Dragnea si dusa la sediul firmei TAWIL, unde o astepta Dragnea (…)

Procurorul de caz in cauza care-l priveste pe Ioan Niculae, cu care Alina Bica nu se afla in relatii bune, a solicitat in timpul si in interesul urmaririi penale un document unei firme care trebuia sa arate cine era utilizatorul unui anumit numar de telefon.

Acel numar de telefon ar fi apartinut chiar lui Liviu Dragnea si acesta, nestiind ce raspuns sa ofere firma intervievata, i-a cerut sfatul Alinei Bica. Aceasta i-a indicat lui Liviu Dragnea ca firma sa raspunda ca era telefonul unui angajat.

Ulterior, Alina Bica si-a dat seama ca vocea ii apartinea lui Liviu Dragnea si putea fi recunoscuta, motiv pentru care a facut presiuni asupra procurorului de caz sa renunte la solicitare sau sa gaseasca o solutie si sa nu se mai lege de acest numar de telefon, in scopul de a nu-l mai implica pe Liviu Dragnea”.

TelDrum este doar varful averii lui Dragnea

Dosarul TelDrum, in care Dragnea este cercetat pentru mai multe infractiuni de fraudare a fondurilor europene si constituire de grup inractional organizat, ar putea duce procurorii DNA la averea cunoscuta a clanului infractorului-sef al PSD.
Insa o alta mare parte a banilor pe care acesta i-a facut prin coruptie si parazitarea bugetelor de stat ar putea sa fie plasati in investitii imobiliare facute pe numele unor interpusi. Sa speram ca DNA va merge si pe astfel de piste, pentru a recupera cat mai mult din suma de 21 de milioane de euro, paguba sesizata de OLAF in cazus TelDrum, bani pe care deja i-a returnat Romania, din taxele si impozitele noastre.

Comentarii: