externe

Mana lunga a Moscovei? Premierul Cehiei se confrunta cu o motiune de cenzura dupa ce si guvernele din Bulgaria si Italia au cazut

Prim-ministrul ceh Petr Fiala se va confrunta in parlament cu o motiune de neincredere, a anuntat joi liderul celui mai mare partid de opozitie ANO. Fiala a sustinut puternic cu Ucraina, incurajand livrari consistente de armament si sustinand trimiterea de catre Slovacia de avioane de lupta in Ucraina.

O motiune de neincredere in Fiala a fost depusa la Camera Deputatilor in urma a ceea ce ANO considera a fi esecul guvernului de a proteja in mod adecvat populatia in fata unei cresteri in spirala a costului vietii.

In plus, ANO afirma ca guvernul condus de Fiala ignora acuzatiile de coruptie la adresa partidului ministrului de interne Vit Rakusan legate de fonduri ale companiei de transport public din Praga.

Data supunerii la vot a motiunii nu a fost inca stabilita. Potrivit DPA, motiunea are putine sanse de succes avand in vedere ca Partidul Democrat Civic al lui Fiala dispune de o majoritate in parlament. Pentru ca o motiune de neincredere sa fie adoptata este nevoie de o majoritate simpla de voturi.

Republica Ceha asigura in prezent presedintia prin rotatie a Consiliului Uniunii Europene.

In istoria tarii a existat o singura motiune de neincredere care a avut succes, in timpul primei presedintii cehe a Consiliului UE in 2009, si care a dus la caderea guvernului conservator condus de Mirek Topolanek.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Un ofiter al armatei germane a recunoscut ca a transmis Rusiei informatii militare clasificate, dar a spus ca a facut-o pentru a evita „un razboi nuclear”

Un fost ofiter german a recunoscut luni, la inceputul procesului sau, ca a spionat pentru…

10 minute ago

Politistii francezi au intervenit in forta pentru a evacua protestatarii pro-palestinieni care-si facusera tabara in curtea Universitatii Sorbona – VIDEO

Politia franceza a intervenit pentru a evacua zeci de protestatari care au campat luni intr-o…

25 de minute ago

Casa Alba refuza o ancheta penala internationala care sa-i vizeze pe oficialii israelieni, in privinta ofensivei din Fasia Gaza

Statele Unite "nu sunt in favoarea" unei anchete penale la adresa oficialilor israelieni din cauza…

40 de minute ago

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

13 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

13 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

13 ore ago