Manda sustine ca fostul sef al SRI a confirmat existenta ofiterilor acoperiti in presa. Cu ce se ocupa acestia

politica

Presedintele Comisiei parlamentare de control a SRI, Claudiu Manda, a declarat marti ca fostul director al Serviciului Roman de informatii, George Maior a spus la audierea ca exista ofiteri acoperiti in presa care sunt folositi inclusiv pentru „contra-propaganda”. Ambasadorul Romaniei in SUA este audiat pentru a doua oara in comisia parlamentara de control a SRI, dupa discutiile de peste 6 ore din luna februarie atunci cand a fost solicitat sa dea detalii despre activitatea Serviciului Roman de Informatii din vremea mandatului sau.

„Domnul Maior a fost intrebat de ce inseamna ofiteri acoperiti in presa, a spus ca exista, nu a vrut sa dea nume sau numar. Este clar ca avea ofiteri acoperiti in diferite zone de activitate, in afara de politica si justitie. Nu vreau nici eu sa detaliez mai mult ce inseamna notiunea de ofiteri acoperiti si misiunile acestora, singurul lucru care mi s-a parut un pic de analizat la nivelul comisiei, a spus ca acestia sunt folositi si pentru contra-propaganda”, a declarat, presedintele comisiei de control al activitatii SRI.

Manda a mai spus ca membrii comisiei de specialitate vor verifica declaratiile lui Maior si ca ramane ca vada „cum se desfasoara aceste misiuni de contra-propaganda si pentru ce propaganda se face contra-propaganda”.

De precizat este ca fostul sef SRI a fost audiat de catre comsia de specialitate a Parlamentului pe tema protocolului semanat intre institutia pe care o conducea si Agentia Nationala de Integritate.

Claudiu Manda a subliniat ca nu s-a discutat despre afirmatiile lui George Maior la adresa scrisorii avocatului lui Donald Trump, Rudolph Giuliani. „Nu am avut deloc in intentie si nici nu am discutat de tema afirmatiilor domniei sale legate de scrisoarea venita de la dl Giuliani. Ne-a interesat sa discutam elemente care vizeaza activitatea dl George Maior cand era directorul SRI”, a spus presedintele Comisiei parlamentare de control a SRI, senatorul Claudiu Manda (PSD), dupa aproximativ patru ore de audiere a fostului director SRI George Maior.

Manda a explicat, referitor la tema audierii, ca George Maior a confirmat ca il cunostea vag pe Horia Georgescu, directorul ANI in aceea perioada.

„Au fost o serie de afirmatii care il contraziceau pe Maior dupa prima audiere si am dorit sa le lamurim la comisie. Dl Horia Georgescu ne spunea ca relatia dintre cei doi a fost apropiata, de prieteni, ca au mers impreuna la diferite evenimente, dl Maior ne-a spus in comisie ca il cunostea vag. Acesta a fost primul subiect pe care l-am discutat. Dl George Maior ne-a spus acum ca il cunostea foarte vag, nu vag, dar a confirmat cele trei intalniri pe care le-a avut dupa ce n-a mai fost directorul SRI, una acasa la dl Horia Georgescu, una la un restaurant in Bucuresti si inca una la sediul ANI cand dl Georgescu era director. Nu a vrut sa detalieze foarte mult contextul discutiilor”, a sustinut Manda la finalul audierii lui George Maior.

Ambasadorul Romaniei in SUA este audiat pentru a doua oara in comisia parlamentara de control a SRI, dupa discutiile de peste 6 ore din luna februarie atunci cand a fost solicitat sa dea detalii despre activitatea Serviciului Roman de Informatii din vremea mandatului sau.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: