Manifestanti pro-palestinieni au luat cu asalt cladirea Capitoliului din Washington. Politia americana a facut sute de arestari – VIDEO

externe

miting, pro-palestina, Capitoliu, Washington, asalt, arestari

Sute de demonstranti pro-palestinieni au luat cu asalt miercuri Cannon Rotunda de pe dealul Capitoliului, in Washington, D.C., cerand incetarea imediata a ostilitatilor intre Israel si Hamas.

Imagini din interiorul cladirii Cannon Office Building au aratat un grup mare care scanda „Incetati focul acum!” si cerea Congresului sa ceara oprirea luptelor in Israel. Protestatarii au fost vazuti purtand tricouri negre pe care scria: „Evreii spun incetarea focului acum!”.

Politia Capitoliului american (USCP) a declarat ca demonstratiile nu sunt permise in interiorul cladirilor Congresului si a actionat pentru a evacua multimea. Intr-o postare pe X, USCP anunta ca i-a avertizat pe protestatari sa inceteze sa mai manifesteze si „cand nu s-au conformat, am inceput sa-i arestam”.

USCP a declarat pentru Fox News ca aproximativ 300 de manifestanti au fost arestati in timpul protestului de la Capitol Hill, inclusiv cel putin trei care au fost acuzati de agresiune asupra unui ofiter de politie in timpul demonstratiilor.

USCP a confirmat, de asemenea, ca demonstrantii din interiorul Rotondei Cannon vor fi acuzati de protest ilegal in interiorul unei cladiri de birouri a Camerei.

La ora 18.00, autoritatile au declarat ca in Rotonda nu mai exista protestatari ilegali si ca USCP proceseaza arestarile.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: